Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Στήριξη από μετοχές τεχνολογικών ομίλων «βρήκαν» οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτή της Κίνας (-2,3%) η οποία κινήθηκε πτωτικά λόγω των πιέσεων σε μετοχές real estate. Κέρδη 1,9% για Nikkei.

Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές, με αρνητική εξαίρεση την Κίνα, με την στήριξη να καταφθάνει από μετοχές τεχνολογικών ομίλων αλλά και λόγω της υποχώρησης του γεν, που οδήγησε υψηλότερα τους τίτλους εξαγωγικών εταιριών.

Κέρδη 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τους τεχνολογικούς τίτλους να σημειώνουν ισχυρά κέρδη, μετά και την αναβάθμιση της Intel σε «overweight», από την Barclays Capital.

Άνοδος 4,5% για την Toshiba, με την μετοχή της NEC να ενισχύεται κατά 3,5% και την Nintendo να κινείται κατά 2,9% υψηλότερα.

Στήριξη από την υποχώρηση του γεν και για τους εξαγωγικούς ομίλους της Ιαπωνίας, με την Toyota Motor να ενισχύεται 2,2%, ενώ άνοδο 2,7% σημείωσε ο τίτλος της Sony. Αποτέλεσμα ο Nikkei να ενισχυθεί κατά 1,9% και να διαμορφωθεί σε υψηλό τριών μηνών.

Σε θετική πορεία και οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται κατά 1,39% και 0,65% αντίστοιχα. Κέρδη 0,69% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρές πιέσεις στην αγορά της Κίνας, λόγω της πτωτικής πορείας μετοχών κατασκευαστικών ομίλων και εταιριών real estate, υπό τον φόβο ότι το Πεκίνο θα λάβει έκτακτα μέτρα για να «παγώσει» την αγορά ακινήτων της χώρας. Πτώση 2,68% για τον CSI 300, με τον Shanghai Composite να κινείται κατά 2,32% χαμηλότερα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά εννέα μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 30 μονάδων, ενώ κατά πέντε μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Στήριξη από deals "βρήκε" η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 10.414,07 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,05% στις 1.114,04 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,17% στις 2.237,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v