Συγκράτησε τα κέρδη η ιαπωνική αγορά

Με κέρδη έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας o δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, με τις μετοχές ωστόσο των εταιριών που στηρίζονται στις εξαγωγές να σημειώνουν πτώση, ύστερα από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Με οριακά κέρδη έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για την ιαπωνική αγορά, παρά τις απώλειες που κατέγραψαν οι εταιρίες εξαγωγής, ύστερα από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και τον κλάδο των εταιριών καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Πτώση κατά 0,4% κατέγραψε η μετοχή της Toyota, ενώ και η Sony υποχώρησε κατά 1,3%. Στις αρχές της εβδομάδας η Sony είχε ανακοινώσει ότι τα έσοδα από τις δραστηριότητες ηλεκτρονικών, υποχώρησαν κατά 4,6% στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου χρήσης

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 8339,94 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 9258,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v