Νέα πτώση για το Nikkei

Με νέα πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από την απροσδόκητη υποχώρηση που κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά και λόγω του επικείμενου, όπως τονίζουν οι αναλυτές, πολέμου στο Ιράκ.

Με νέα πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από την απροσδόκητη υποχώρηση που κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πιο συγκεκριμένα πτώση κατά 0,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία το μήνα Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%.

Δεν παρουσιάζονται σημάδια ανάκαμψης σχολιάζουν Ιάπωνες χρηματιστές, ενώ ορισμένοι εξ αυτών τόνιζαν για αλλη μια φορά πως ”οι εξαγωγές από μόνες τους δεν αρκούν”.

Aναλυτές της αγοράς υποστήριξαν πως στη συνεδρίαση βάρυνε και το θέμα του Ιράκ, αφού ο πόλεμος, όπως τόνισαν βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Πτωτικά κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι της Toshiba, της Sony, της Fujitsu, αλλά και της Fanuc, ενώ το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίστηκε από αναλυτές της αγοράς ως αρνητικό.

Στις 8.331 μονάδες ”έκλεισε” ο Nikkei (-2,28%), ενώ στις 9.241 μονάδες κινείται ο Hang Seng σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v