Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και σε οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και τη συνεδρίαση του OPEC+ που θα μπορούσε να σταματήσει ή να παρατείνει την πρόσφατη πτώση των τιμών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον PPI του τομέα υπηρεσιών της Ιαπωνίας, που αυξήθηκε κατά 2,3% τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 και από 2% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, στην Κίνα, η κυβέρνηση δημοσίευσε στοιχεία που έδειξαν πως τα βιομηχανικά κέρδη συνέχισαν να συρρικνώνονται τον Νοέμβριο, αλλά με τον βραδύτερο ρυθμό σχεδόν ενός έτους. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα του Νοεμβρίου την Πέμπτη, ενώ η έρευνα της Caixin για το ίδιο μέγεθος θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Η Αυστραλία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου την Τετάρτη, τα οποία θα προσφέρουν ενδείξεις για τις κινήσεις πολιτικής της κεντρικής της τράπεζας. Οι αριθμοί του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ινδίας για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν αργά την Πέμπτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και κατά 0,53% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 33.447 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,25% ο Shanghai Composite στις 3.032 μονάδες, κατά 0,55% ο Hang Seng στις 17.461 μονάδες, κατά 0,26% ο Kospi στις 2.490 μονάδες και κατά 0,76% ο ASX στις 6.987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v