Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ. Στο μικροσκόπιο η συνάντηση Μπάιντεν-Σι. Συντηρούνται οι προσδοκίες για παύση της σύσφιξης της πολιτικής της Fed

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να ηγείται της πτώσης, λόγω των πιέσεων στην μετοχή της Xpeng που ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενόμενου απώλειες.

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκονται επίσης οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, συντηρούνται οι προσδοκίες για παύση της σύσφιξης της πολιτικής της Fed, παρά την ανακοίνωση στοιχείων που δείχνουν πως έχουν δυναμώσει τμήματα της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% και κατά 0,26% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 33.27 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,5% ο Shanghai Composite στις 3.058 μονάδες, κατά 0,67% ο ASX στις 7.058 μονάδες πτώση 1,07% καταγράφει ο Hang Seng στις 17.889 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά περίπου 0,1% στις 2.488 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v