Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο 2,9% τον Οκτώβριο. Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με πιέσεις από τις απώλειες στην Κίνα και από την απουσία κατευθυντήριων γραμμών από τη Wall Street, η οποία παρέμεινε κλειστή για τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, που είδε τον δομικό πληθωρισμό της να αυξάνεται στο 2,9% τον Οκτώβριο, υψηλότερα από το 2,8% που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο. Ο γενικός πληθωρισμός για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 3,3%, επιταχυνόμενος από το 3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η χώρα θα αναμένει επίσης έκτακτες εκτιμήσεις για την εργοστασιακή δραστηριότητα του Νοεμβρίου από την τράπεζα au Jibun.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς ξεκίνησε σήμερα η τετραήμερη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,53% στις 33.630 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,7% ο Shanghai Composite στις 3.040 μονάδες, κατά 1,4% ο Hang Seng στις 17.650 μονάδες και κατά 0,65% ο Kospi στις 2.498 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,17% στις 7.040 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v