Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία και real estate στηρίζουν τις ασιατικές αγορές

Οι μετοχές των τεχνολογικών και των κινεζικών εταιρειών ακινήτων οδηγούν τα κέρδη. Στην ηπειρωτική Κίνα, οριακά ανοδικά ο δείκτης Shanghai (+0,06%) ενώ κατά 0,25% ενισχύεται ο Shenzhen. Θετικά κατά 0,37% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Τεχνολογία και real estate στηρίζουν τις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με οδηγό τα κέρδη σε μετοχές τεχνολογίας και κινεζικών ακινήτων.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 0,1% αρνητικά, ενώ ο ASX στην Αυστραλία κατά 0,28% θετικά. Στην ηπειρωτική Κίνα, οριακά ανοδικά ο δείκτης Shanghai (+0,06%) ενώ κατά 0,25% ενισχύεται ο Shenzhen. Με άνοδο 0,37% κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη 0,75% καταγράφει ο KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο χάνει 0,4% έναντι του γεν, στα 147,72 γεν ανά δολάριο, ενώ το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου, στα $0,656.

Οι κινεζικές μετοχές ακινήτων αυξήθηκαν όταν το Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές καταρτίζουν μια λίστα με 50 κατασκευαστικές που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της China Vanke και Longfor Group Holdings.

Και οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύονται, καθώς οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν κέρδη 2%, φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella είπε ότι ο πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης. Η  Nvidia ενισχύθηκε επίσης 2,3%, κλείνοντας σε ιστορικό υψηλό.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v