Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και πετρέλαιο πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Η πτώση του πετρελαίου και τα αντιφατικά μηνύματα για τα αμερικανικά επιτόκια πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Διαφοροποιείται η Κίνα, λόγω των βελτιωμένων στοιχείων για μεταποίηση και αγορά ακινήτων.

Η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα μικτά μηνύματα αξιωματούχων της Fed για την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, οδηγούν χαμηλότερα τις περισσότερες ασιατικές αγορές.

Διαφορετική είναι όμως η εικόνα στα κινεζικά χρηματιστήρια, που κινούνται ανοδικά μετά από τα βελτιωμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποιητική δραστηριότητα και την αγορά ακινήτων της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 1,3% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 2,45% στις 15.723 μονάδες.

Κατά 1,39% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 20.213 μονάδες, κατά 1,45% ο δείκτης ASX στις 4.996 μονάδες και κατά 0,71% ο δείκτης Kospi στις 1.965 μονάδες.

Αντιθέτως, κέρδη 1,3% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.048 μονάδες και 1,27% ο δείκτης CSI στις 3.262 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές αγορές παρέμειναν χθες κλειστές λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v