Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη έκλεισαν Τόκιο και Σαγκάη

Ο δείκτης Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 17.002 μονάδες ενώ στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 0,62% στις 2.979 μονάδες.

Ανοδική κίνηση πραγματοποίησαν οι μετοχές στην Ασία, σε μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων και συναλλαγών, εν μέσω αργίας στις μεγάλες διεθνείς αγορές λόγω Καθολικού Πάσχα.  

Ο δείκτης Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 17.002 μονάδες ενώ στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 0,62% στις 2.979 μονάδες. Οριακές απώλειες 0,1% για τον δείκτη Kospi στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι προοπτικές σταθερής οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, μετά και τις δηλώσεις στελέχους της Fed ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα πλησιάζει σε αύξηση επιτοκίων. "Η επόμενη αύξηση επιτοκίων δεν είναι μακριά, υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες", δήλωσε ο James Bullard.

Αναλυτές των ασιατικών αγορών σημείωναν ότι το ξεπούλημα που σημειώθηκε στις αρχές του έτους αντανακλούσε τις προσδοκίες για ύφεση στις ΗΠΑ. Μια σταθερή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς θα είναι θετική για ολόκληρη την Ασία, που προετοιμαζόταν για πολύ χειρότερο σενάριο, υπογράμμισε, τονίζοντας τις ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για τους εξαγωγείς σε Κίνα και Ιαπωνία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v