Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αξιωματούχοι της Fed αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον Απρίλιο. Πιέσεις στα κινεζικά χρηματιστήρια από τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Πεκίνου για τα συνταξιοδοτικά προϊόντα.

Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς χθεσινά σχόλια αξιωματούχων της Fed «θολώνουν» τις προοπτικές της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, μια μόλις εβδομάδα αφότου η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, ανακοίνωσε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο –αντί τεσσάρων- αυξήσεις επιτοκίων.

Το δολάριο ενισχύθηκε κάπως από τις νύξεις ότι οι αυξήσεις θα πραγματοποιηθούν συντομότερα, παρά αργότερα, ακόμα και τον Απρίλιο.

Αντιθέτως, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του Πεκίνου για τα συνταξιοδοτικά προϊόντα και τα πρόσφατα σχόλια διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι ορισμένα βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά funds ίσως φύγουν από τη χώρα, πίεσαν τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν 0,1% υψηλότερα, ενώ με κέρδη 1,94% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.048 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο δείκτης ASX στις 5.230 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης Kospi στις 1.996 μονάδες, ενώ απώλειες 0,14% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 20.655 μονάδες, 0,43% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.005 μονάδες και 0,57% ο δείκτης CSI στις 3.230 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v