Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή της Fed

Τις ανακοινώσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια αναμένουν οι επενδυτές. Υποστηρικτικά για τους δείκτες λειτούργησαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο για τα αποθέματα αργού.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της Fed για τις επόμενες κινήσεις της σε ότι αφορά τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι περισσότερες αγορές κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, όμως προς τη λήξη των συνεδριάσεων κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο, με εξαίρεση το Τόκιο. Υποστηρικτικά φαίνεται πως λειτούργησε η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία αυξήθηκα λιγότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%, ενώ με απώλειες 0,83% στις 16.974 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Χαμηλότερα κατά 0,35% ο δείκτης Hang Seng στις 20.217 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,25% ενισχύεται ο δείκτης Kospi στις 1.974 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης ASX στις 5.175 μονάδες, κατά 0,27% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.871 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης CSI στις 3.093 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v