Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen, για τις προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τι θα πει σήμερα η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, για τις προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Φεβρουάριο, έναντι πτώσης 1,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,4%, ενώ κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.083 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,46% ο δείκτης ASX στις 5.076 μονάδες, κατά 0,08% ο δείκτης Hang Seng στις 20.329 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,4% ο δείκτης Kospi στις 1.991 μονάδες, ενώ απώλειες 1,13% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.924 μονάδες και 0,93% ο δείκτης CSI στις 3.140 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v