Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Οι χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Fed περιόρισαν τις προσδοκίες για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, με αποτέλεσμα να υποχωρούν το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Πιέσεις στο Τόκιο μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, πλην του Ιαπωνικού, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις της Janet Yellen, η οποία έδωσε έμφαση στους παγκόσμιους κινδύνους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και στην ανάγκη η Fed να προχωρήσει με προσοχή στην σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, περιόρισαν τις προσδοκίες για τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσουν το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, η οποία υποχώρησε κατά 6,2% τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 2011.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ απώλειες 1,21% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.896 μονάδες.

Αντιθέτως, κέρδη 1,42% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στις 20.656 μονάδες, 1,83% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.973 μονάδες και 1,69% ο δείκτης CSI στις 3.188 μονάδες, ενώ περιορισμένα κέρδη, 0,11% και 0,4%, καταγράφουν οι δείκτες ASX και Kospi στις 5.081 και 2.001 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v