Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Ράλι για τις κινεζικές μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με μωρά μετά την κατάργηση της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να κινείται υψηλότερα μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Στην Κίνα, οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που συνδέονται με τα μωρά στήριξαν τους δείκτες με το ράλι τους, μετά την απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος να καταργήσει την πολιτική του ενός παιδιού για τα ζευγάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3%, καταγράφοντας απώλειες 2,1% στην εβδομάδα αλλά κέρδη σχεδόν 8% για τον μήνα Οκτώβριο.

Με κέρδη 0,78% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.083 μονάδες, ενώ πτώση 0,31% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 22.750 μονάδες, 0,41% ο δείκτης ASX στις 5.288 μονάδες και 0,23% ο δείκτης Kospi στις 2.029 μονάδες.

Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,81% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.414 μονάδες και κατά 1,10 % ο δείκτης CSI στις 3.572 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v