Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Μετά την ανακοίνωση της Fed, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της τον Δεκέμβριο, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις επόμενες κινήσεις των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ανάμικτες οι αντιδράσεις των κυριότερων ασιατικών αγορών στις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, με τους επενδυτές να εκτιμούν τώρα πως και η Τράπεζα της Ιαπωνίας ίσως προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Έτσι, αν και η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη, λόγω της «ψήφου εμπιστοσύνης» της Fed στην αμερικανική οικονομία, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έφτασε να καταγράφει απώλειες έως και 1%, αν και λίγο αργότερα περιόρισε σημαντικά τις απώλειες.

Οι ασιατικές αγορές άνοιξαν σε θετικό πεδίο, όμως η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σε συνδυασμό με τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας δημιούργησαν αμφιβολίες.

Με κέρδη 0,17% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.935 μονάδες, αμετάβλητος στις 22.956 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, απώλειες 1,19% για τον δείκτη ASX στις 5.310 μονάδες και 0,41% για τον δείκτη Kospi στις 2.034 μονάδες, ενώ κέρδη 0,7% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.398 μονάδες και 0,63% ο δείκτης CSI στις 3.547 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v