Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα ισχνά στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές, λόγω της αδυναμίας της κινεζικής οικονομίας, δημιουργούν προβληματισμό στις αγορές. Οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Επιφυλακτική η στάση των επενδυτών εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας να επιβαρύνουν το κλίμα σε ορισμένες αγορές -μάλιστα, οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε εβδομάδων-, αν και το Τόκιο καταγράφει κέρδη καθώς τα στοιχεία αυτά αυξάνουν τις εκτιμήσεις ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής.

Όπως ανακοινώθηκε οι ιαπωνικές εξαγωγές αναπτύχθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2014, κυρίως λόγω της αδυναμίας της κινεζικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά την πτώση των κινεζικών μετοχών, οι επενδυτές την αποδίδουν σε διόρθωση τεχνικής φύσεως στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, αναμένοντας την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», ενώ με κέρδη 1,91% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.554 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,18% ο δείκτης Kospi στις 2.042 μονάδες και κατά 0,28% ο δείκτης ASX στις 5.286 μονάδες, ενώ απώλειες 3,47% κατέγραψε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.306 μονάδες και 2,92% ο δείκτης CSI στις 3.473 μονάδες.

Κλειστή σήμερα η αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v