Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές τραπεζικές μετοχές υπό πίεση και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις συνεδριάσεις Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας αυτήν την εβδομάδα. Θετικό πρόσημο στα κινεζικά χρηματιστήρια στο κλείσιμο.

Σε αρνητικό πεδίο τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν λόγω ανησυχιών ότι οι κινήσεις για απελευθέρωση των τραπεζικών επιτοκίων θα δημιουργήσουν πιέσεις στα περιθώρια των τραπεζών. Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, που πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 0,7%, ενώ με απώλειες 0,9% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.777 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,51% στις 22.998 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατά 0,38% στις 2.040 μονάδες και ο δείκτης ASX διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα στις 5.384 μονάδες.

Οι κινεζικοί δείκτες, αντιθέτως, κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό πεδίο, μετά τις απώλειες άνω του 1% που σημείνωναν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης  Shanghai Composite έκλεισε υψηλότερα κατά 0,14% στις 3.434 μονάδες και ο δείκτης CSI στις 3.592 μονάδες (+0,10%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v