Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά το κινεζικό ΑΕΠ

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ στήριξαν τους δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια. Μεγαλύτερες οι απώλεις για το Τόκιο.

Με σταθεροποιητικές κινήσεις ξεκινά η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, που παραμένουν κοντά στο υψηλό διμήνου, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το κινεζικό ΑΕΠ έδειξαν μεν ότι η κινεζική οικονομία «έτρεξε» με τον χειρότερο ρυθμό από το 2009, ωστόσο ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Οι αρμόδιες κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ περιορίστηκε στο 6,9% το γ' τρίμηνο σε ετήσια βάση, έναντι του 6,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύονταν κατά 0,1%, ενώ με απώλειες 0,88% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.131 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,46% ο δείκτης Hang Seng στις 22.965 μονάδες, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητου παραμένουν οι δείκτες ASX και Kospi στις 5.304 και 2.030 μονάδες αντίστοιχα.

Μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» οι δείκτες Shanghai Composite και CSI, με τον πρώτο να διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στις 3.393 μονάδες (+0,05%) και τον δεύτερο στις 3.540 μονάδες (+0,18%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v