Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές λόγω Κίνας

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στην Κίνα δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Αρνητικά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας, ο οποίος κινήθηκε σε χαμηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο, εντείνοντας τις ανησυχίες για αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Νωρίτερα, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης είχε ανακοινώσει ότι θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική για δεύτερη φορά φέτος, επιβραδύνοντας τον ρυθμό ανατίμησης του δολαρίου Σιγκαπούρης, κίνηση που έχει στόχο να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8%, ενώ με απώλειες 1,89% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 17.891 μονάδες.

Πτώση 0,69% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.443 μονάδες, 0,08% για τον ASX στις 5.230 μονάδες και 0,47% για τον δείκτη Kospi στις 2.009 μονάδες, ενώ με πτώση 0,9% κλείνει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.262 μονάδες και 1,1% ο δείκτης CSI στις 3.406 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v