Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 7 εβδομάδων τα κινεζικά χρηματιστήρια

Νέο ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Ώθηση στις μετοχές των μεταλλευτικών, λόγω της ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Σε θετικό κλίμα ξεκινά η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να συνεχίζουν το ράλι, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, μετά τα νέα μέτρα που έλαβε η κεντρική τράπεζα της χώρας το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να «ρίξει» ρευστότητα στην οικονομία, λέγοντας μάλιστα πως η διόρθωση των αγορών «έχει σχεδόν τελειώσει».

Παράλληλα, οι επενδυτές βρίσκονται σε διάθεση αγορών ενόψει της αναμενόμενης αυτόν τον μήνα ανακοίνωσης του 13ου πενταετούς οικονομικού σχεδίου της Κίνας, που δείχνει ότι θα περιλαμβάνει μέτρα τόνωσης της ρευστότητας και ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου των μετάλλων, μετά την ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

Σημειώνεται πως η αγορά του Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστή λόγω εθνικής αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6%, καταγράφοντας από την αρχή του μήνα κέρδη 11%.

Ράλι 3,07% για τον Shanghai Composite στις 3.280 μονάδες και 3,19% για τον CSI στις 3.446 μονάδες, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 22.685 μονάδες. Οριακά υψηλότερα (+0,08%) ο δείκτης Kospi στις 2.021 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,79% υποχωρεί ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 5.267 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v