Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά την ισχυρή ανάκαμψη των ασιατικών αγορών στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποίηση των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ δεν έδειξαν να «εντυπωσιάζονται» με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, που υποδηλώνουν πως η κινεζική οικονομία παραμένει υπό πίεση.

Σύμφωνα με αναλυτές, αν και τα στοιχεία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές, ωστόσο οι φόβοι για μεγάλη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του ενεργειακού τομέα, μετά από δημοσιεύματα πως η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου έως και κατά 30% σύντομα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1%, αν και από την αρχή του μήνα καταγράφει άνοδο 7,7%, ενώ απώλειες 1,08% σημειώνει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.239 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,44% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 22.630 μονάδες, κατά 0,62% ο δείκτης ASX στις 5.234 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατά 0,26% στις 2.016 μονάδες, ενώ κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.280 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης CSI στις 3.435 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v