Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές πλην Τόκιο

Αρνητικό πρόσημο στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη συνεδρίαση της Fed. Τραπεζικές πιέσεις στα κινεζικά χρηματιστήρια και κυνήγι ευκαιριών στο Τόκιο.

Σε χαμηλότερο επίπεδο υποχώρησαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην Ιαπωνίας-, με τις απώλειες όμως να περιορίζονται καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed αργότερα σήμερα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και ίσως δυσκολευτεί να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του έτους, λόγω των «δυσμενών ανέμων» που πνέουν στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.

Στις κινεζικές αγορές, ιδιαίτερα, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα ισχνότερα του αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, αλλά και την απόφαση του Πεκίνου για απελευθέρωση του επιτοκίου καταθέσεων. Για την ώρα, πάντως, δεν δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας αναφορικά με το θέμα των ναυτικών περιπολιών στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Αντιθέτως, το «κυνήγι ευκαιριών» στην Ιαπωνία, μετά την χθεσινή πτώση, οδηγεί υψηλότερα τις ιαπωνικές μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9%, ενώ με κέρδη 0,67% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.903 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,60% ο δείκτης Hang Seng στις 23.002 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης Kospi στις 2.042 μονάδες και 0,19% ο δείκτης ASX στις 5.374 μονάδες, ενώ απώλειες 1,19% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.393 μονάδες και 1,44% ο δείκτης CSI στις 3.541 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v