Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς το κλίμα που δημιουργείται από τα εταιρικά αποτελέσματα είναι τόσο ευνοϊκό ώστε να αντισταθμίζονται και τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη από την Ιαπωνία
Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,13% στις 15.457 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 23.138 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,36% στις 2033 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,05% στις 5574 μονάδες.
Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,44% στις 2114 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,4% στις 2246 μονάδες.
Νέα επιβράδυνση καταγράφηκε στον πληθωρισμό της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε σε ετήσιά βάση τον Ιούνιο κατά 3,3% από 3,4% τον προηγούμενο μήνα. Εάν εξαιρεθεί ο αντίκτυπος από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης, τότε η αύξηση του δομικού πληθωρισμού περιορίζεται στο 1,3%, κάτω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Τα στοιχεία αυτά όμως, τελικά δεν επηρεάσαν το κλίμα στις αγορές. Το νέο ρεκόρ για τον S&P 500 στη Wall Street όπως και η καλή εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα. Η μετοχή του Facebook εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ και πλέον βρίσκεται σε διπλάσιο επίπεδο από τη δημόσια εγγραφή. Από τις εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, σχεδόν το 77% ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Τα κέρδη εκτιμάται ότι αυξήθηκαν σε μέσο όρο κατά 6,2% και οι πωλήσεις κατά 3,3%.
Ο Μαρκ Μόμπιους της Templeton Emerging Markets, μιλώντας στο Bloomberg, εκτίμησε ότι οι κινεζικές αγορές θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω κατά 20%, εκφράζοντας την προτίμησή του για κρατικές τράπεζες και ενεργειακούς ομίλους λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων, αλλά και των σχεδίων του Πεκίνου για άνοιγμα των κλάδων.