Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο, αλλά ήπιες κινήσεις για τους δείκτες της Ασίας. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Απογοητεύει η καθοδήγηση της Samsung για τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου. Μέση αύξηση κερδών 6,2% βλέπουν στο τρίμηνο οι αναλυτές.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τους επενδυτές να περιμένουν τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Η «αυλαία» γίνεται σήμερα με την Alcoa, ενώ ήδη υπήρξε μία αποθαρρυντική ανακοίνωση από τη Samsung.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 15.314 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 23.524 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 2006 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,14% στις 5498 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,06% στις 2061 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,1% στις 2178 μονάδες.

Η Samsung Electronics δήλωσε πως τα λειτουργικά της κέρδη για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου πιθανώς μειώθηκαν κατά 24,5% στα 7,2 τρισ. γουόν (7,12 δισ. δολ.), ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 8,3 τρισ. γουόν. Η μετοχή της Samsung ωστόσο, έκλεισε με μικρή άνοδο 0,2% «ενδεχομένως επειδή κινείται πτωτικά κατά τον τελευταίο μήνα» σχολιάζει το Reuters.

Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ. Η Alcoa είναι η πρώτη που ανακοινώνει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Ακολουθούν πολλές ακόμη μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters, τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,2% σε μέσο όρο στο τρίμηνο. Ορισμένοι επενδυτές ωστόσο, τρέφουν ελπίδες για διψήφια ποσοστά αύξησης κερδών, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v