Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις αγορές της Ασίας

Διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά 6ετίας στην Ασία. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Οι προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ και τα νέα σενάρια για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, καταγράφοντας ήπιες πιέσεις από τα υψηλά 6ετίας που «έπιασαν» στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 15.379 μονάδες. Στο Χονγκ Κογνκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,06% στις 23.532 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,23% στις 2005 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,1% στις 5506 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,14% στις 2056 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,19% στις 2174 μονάδες.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν ευρεία άνοδο με τον MSCI All World να απογειώνεται σε νέο ιστορικό υψηλό, κυρίως λόγω των απροσδόκητα θετικών μηνυμάτων από την οικονομία, με τη μείωση της ανεργία στις ΗΠΑ στο 6,1%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα εταιρικά αποτελέσματα ώστε να εξακριβωθεί εάν στηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών. Αυλαία στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου γίνεται την Τρίτη με την Alcoa.

Παράλληλα, τα θετικά στοιχεία για την οικονομία οδηγούν σε νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed, η οποία έχει δηλώσει πως οι αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθούν από την πρόοδο που καταγράφεται στο μέτωπο της απασχόλησης. Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Πλέον βλέπει ότι θα γίνει το τρίτο τρίμηνο του 2015. Από την άλλη πλευρά, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι επενδύσεις παραμένουν αδύναμες και πως εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί πως επίκειται υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το ρυθμό ανάπτυξης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v