Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα για την Ασία

Μεικτή εικόνα για τις ασιατικές αγορές καθώς διατηρείται η νευρικότητα μετά το οδυνηρό α΄εξάμηνο και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας για τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ που ανακοινώνονται σήμερα.

Μεικτή εικόνα για τις ασιατικές αγορές καθώς εξακολουθεί να επικρατεί νευρικότητα μετά το οδυνηρό πρώτο εξάμηνο του έτους για τα χρηματιστήρια και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά εργασίας για τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ που ανακοινώνονται σήμερα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,13% στις 9.203,71 μονάδες. Ο κορεατικός KOSPI υποχώρησε κατά 0,86%, ενώ στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο HANG SENG υποχώρησε κατά 1,38%. Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις για την κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να καταγράφει απώλειες 1,75% και τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 2,07%. Το κινεζικό χρηματιστήριο επηρεάζεται όπως φαίνεται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση από την κατώτερη των προβλέψεων χθεσινή ανακοίνωση για τα στοιχεία του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας κινήθηκε σταθεροποιητικά με μικρές απώλειες για τον ASX της τάξεως του 0,3%. Στην Αυστραλία, επικράτησε η ανακοίνωση ότι η προγραμματισμένη φορολογία στις μεταλλευτικές εταιρείες θα είναι μικρότερη από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς φέρεται να αγγίζει το30% και όχι το 40% όπως προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εικόνα από τα futures δείχνει θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και συγκεκριμένα ενίσχυση 0,5% για τον γερμανικό DAX 30 και 0,8% για τον γαλλικό CAC 40

Kατά την χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,42% στις 9.732,53 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,32% στις 1.027,37 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,37% στις 2.101,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v