Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

Με υποχώρηση κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την επομένη των αποφάσεων του G20 για την μείωση τωνδημοσιονομικών ελλειμμάτων. Στο -0,45% ο Nikkei και με απώλειες 0,58% το χρηματιστήριο της Κίνας.

Με απώλειες κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την επομένη της συνάντησης του G20 και των όσων ανακοινώθηκαν για την συντονισμένη στροφή των ισχυρότερων κρατών σε μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων.

Μετά και το αρνητικό κλείσιμο της Παρασκευής στην Wall Street, τα χρηματιστήρια της Ασίας ξεκίνησαν την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο. Συγκεκριμένα ο Nikkei έκλεισε με υποχώρηση 0,45% και ο ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας στο -0,75%. Στην κινεζική αγορά ο δείκτης CSI 300 με απώλειες 0,58% και ο Shanghai Composite με υποχώρηση 0,58%.

Η εικόνα από τα Futures των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει ωστόσο, θετικό άνοιγμα και συγκεκριμένα τόσο ο γερμανικός δείκτης DAX όσο και ο γαλλικός CAC φέρονται να ανοίγουν με μικρά κέρδη μεταξύ 0,3% και 0,5%.

Μεικτή είναι η εικόνα για τον τραπεζικό κλάδο, μετά την συμφωνία στις ΗΠΑ μεταξύ Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας για το ιστορικό μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που θα διέπει τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν στο G20 για την ανάγκη ενίσχυσης των κανονισμών περί της απαιτούμενης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

Επισημαίνεται ότι η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή σταθεροποιητικά, αλλά με εβδομαδιαίες απώλειες που πλησίαζαν το 3%. Στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, ο Dow σημείωσε πτώση μόλις 0,09% στις 10.143,81 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,29% στις 1.076,76 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,27% στις 2.223,48 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v