Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη λόγω τεχνολογίας στην Ασία

Ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές με στήριξη από μετοχές τεχνολογικών ομίλων. Επιστροφή στην «δράση» για την κινεζική αγορά με ράλι ανόδου στο 4%, ενώ κέρδη 1,8% σημείωσε ο Nikkei.

Σημαντικά κέρδη για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να επιστρέφει σε «ενεργό δράση» μετά από τέσσερις ημέρες καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη.

Η στήριξη για τις αγορές της Ασίας καταφθάνει από μετοχές τεχνολογικών ομίλων, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι βρίσκονται μεταξύ αυτών που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας. Κέρδη 4% για την Samsung Electronics, ενώ εντυπωσιακά κέρδη 10% σημείωσε η Zijin Mining Gold (10%), ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των τιμών του χρυσού.

Κέρδη 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη της τάξης του 3,5%. Στο 1,87% η άνοδος για τον Nikkei. Σε θετική πορεία οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 0,17% και 1,94% αντίστοιχα. Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 0,33%.

Επιστροφή στην ενεργό δράση για την αγορά της Κίνας, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο ευρύτερος δείκτης CSI 300 ενισχύθηκε 4,82%, ενώ κέρδη της τάξης του 4,29% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Ήπια πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,4%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,3% και τον CAC 40 να κινείται 0,5% χαμηλότερα.

Σε τροχιά ανόδου και η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με στήριξη από την θετική πορεία των επιδομάτων ανεργίας αλλά και τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη γ' τριμήνου της Alcoa. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 9.786,87 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,75% στις 1065,48 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,64% στις 2.123,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v