Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμικό rebound στις ασιατικές αγορές

Ένα καθ' όλα δυναμικό rebound κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου, μετά και το νέο "πακέτο" στήριξης που είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Κέρδη 3,7% για Nikkei.

Το νέο "πακέτο" στήριξης της ιαπωνικής κυβέρνησης αλλά και η πολύ καλή πορεία της Wall Street, αποτέλεσαν τους δύο βασικούς παράγοντες στήριξης των ασιατικών αγορών, οι οποίες -με εξαίρεση την Κίνα- κατέγραψαν δυναμικό rebound.

Οι τράπεζες στο επίκεντρο της ανόδου, ενώ στήριξη έδωσαν επίσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, καθώς το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας πρότεινε επιπλέον πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 154 δισ. δολαρίων, ανακοινώνοντας παράλληλα αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ισχυρά κέρδη 6,4% για την εταιρεία Komatsu, ενώ πλησίον του 4,4% ενισχύθηκε η Denso και κατά 2,4% υψηλότερα κινήθηκε η Cnooc.

Στο 2,5% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, πάντως, από την αρχή του έτους υποχωρεί κοντά στο 3%.

Ράλι για την ιαπωνική αγορά με τον Nikkei να σημειώνει άνοδο της τάξης του 3,74%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να ενισχύεται 4,30%.

Στο ίδιο μήκος ανοδικού κύματος οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng (ο οποίος δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή, λόγω της αργίας για το Πάσχα των Καθολικών), να ενισχύονται 1,35% και 2,31%.

Αντίθετα πιέσεις αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρές καταγράφονται στην αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,4%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και στη σημερινή, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας. Άνοδος 1,5% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,8% και τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,1%.

Κερδοφόρα πορεία κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 7.837,11 μονάδες με κέρδη 0,61%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,86%, στις 1.590,66 μονάδες. Υψηλότερα 1,18% για τον S&P 500, στις 825,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v