Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι μηνών οι ασιατικές αγορές

Η υποχώρηση του γεν σε χαμηλό πέντε μηνών και οι δηλώσεις Bernanke περί θετικής πορείας των πολιτικών για ξεπάγωμα πιστωτικών αγορών, έδωσαν ώθηση στις ασιατικές αγορές, που έκλεισαν σε υψηλό έξι μηνών.

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα για τις κυριότερες ασιατικές αγορές, με την υποχώρηση του γεν σε χαμηλό πέντε μηνών και τις δηλώσεις Bernanke περί θετικής πορείας των πολιτικών για το «ξεπάγωμα» των πιστωτικών αγορών, να δίνουν ώθηση στις μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Κέρδη 2,9% για τον τίτλο της HSBC, μετά και την σχεδόν απόλυτα επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 17,7 δισ. δολαρίων. Στο 3% η άνοδος για τον τίτλο της Nissan Motor.

Στο 1% η άνοδος για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ το σύνολο των ασιατικών αγορών κινήθηκε ανοδικά, παρά και τη νέα ένταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της εκτόξευσης πυραύλου από τη Β. Κορέα.

Στο 1,24% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ σε «διαδικασία» ράλι κινήθηκε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με κέρδη της τάξης του 3,40%.

Ανοδική πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους ASX και Kospi να ενισχύονται 0,49% και 1,10% αντίστοιχα. Αντίθετα ήπιες πιέσεις σημειώθηκαν στην αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,2%.

Ανοδική κίνηση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 1,9% υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,8% και τον CAC 40 να καταγράφει άνοδο της τάξης του 2%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.017,59 μονάδες με κέρδη 0,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,20%, στις 1.621,87 μονάδες. Υψηλότερα 0,97% για τον S&P 500, στις 842,50 μονάδες. Εβδομαδιαία άνοδος 3,3% για S&P 500, 5% για Nasdaq και 3,1% για το Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v