Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Διαφορετική πορεία «χάραξαν» στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, με την Κίνα να σημειώνει απώλειες υψηλότερες του 1% και την Ιαπωνία να καταγράφει κέρδη 1,4%.

Με στήριξη από τις μετοχές τεχνολογικών ομίλων αλλά και την ελπίδα ότι η Citigroup δεν θα καταλήξει εξ ολοκλήρου στα «χέρια» του αμερικανικού δημοσίου, οι ασιατικές αγορές «μοιράστηκαν» κέρδη και απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Άνοδος 3,9% για την LG Display, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της από την Goldman Sachs, ενώ πλησίον του 3,9% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Mitsubishi UFJ Financial Group.

Στο 1% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» τον Φεβρουάριο με απώλειες της τάξης του 9,4%, ενώ η πτώση του στο α’ δίμηνο του 2009 φθάνει στο 16%.

Στο 1,48% τα κέρδη για τον Nikkei, με τις απώλειές του για τον Φεβρουάριο να φθάνουν στο 5,3%. Οριακή πτώση 0,03% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ πλησίον του 0,14% χαμηλότερα κινήθηκε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στην αγορά της Κίνας με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 1%.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτή την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,8%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 2,3% και τον CAC 40 να κινείται 2,8% χαμηλότερα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία δέχθηκε ισχυρές πιέσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,22% στις 7182,08 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 752,83 μονάδες και ο Nasdaq 2,38% στις 1391,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v