Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το ρίσκο της… χαλάρωσης

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το ρίσκο της… χαλάρωσης

Γιατί άλλαξε εντελώς το κλίμα στις σχέσεις με τους πιστωτές και η χώρα οδεύει προς την έξοδο από το πρόγραμμα. Η «κούραση», το γεωπολιτικό παιχνίδι και τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η παγκόσμια αταξία και η διάσπαση της Δύσης

Η παγκόσμια αταξία και η διάσπαση της Δύσης

Η αποδόμηση της φιλελεύθερης τάξης και οι ήττες των οπαδών της παγκόσμιας συνεργασίας. Πώς ο Ντ. Τραμπ προωθεί τη «δημοκρατική ύφεση». Η διεύρυνση των ανισοτήτων και ο λαϊκισμός.

Με το… αριστερό το ντεμπούτο της MiFID II

Με το… αριστερό το ντεμπούτο της MiFID II

Παράταση έως και 30 μήνες για τη συμμόρφωση με τους νέους κανόνες έλαβαν μεγάλα χρηματιστήρια παραγώγων και οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών σε Μ. Βρετανία και Γερμανία. Η επίκληση του Brexit και το λόμπινγκ.

Γιατί μπορούμε βάσιμα να αισιοδοξούμε για τη Μέση Ανατολή

Γιατί μπορούμε βάσιμα να αισιοδοξούμε για τη Μέση Ανατολή

Υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο και να πλήξουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Το δύσκολο μέτωπο της Βορείου Κορέας και η στήριξη που προσφέρει η παγκόσμια ανάκαμψη.

Ερχεται σύγκρουση στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό

Ερχεται σύγκρουση στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό

Την πιο δύσκολη διαπραγμάτευση από ποτέ θα δώσουν τα κράτη-μέλη για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ανάγκη για υψηλότερες συνεισφορές, το προσφυγικό και η τήρηση του κράτους δικαίου.

Η οικονομική ανάπτυξη απειλεί τις μετοχές

Πώς η βελτίωση των δεικτών στις μεγάλες δυτικές οικονομίες μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τις μετοχές. Η δημοσιονομική τόνωση και το στοίχημα των ΗΠΑ με τις μειώσεις φόρων. Κρίσιμη η στάση των κεντρικών τραπεζών.

Η ηρεμία των αγορών δεν θα κρατήσει για πάντα

Χρονιά ρεκόρ το 2017 με κριτήριο τις χαμηλές διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Τα πονταρίσματα των επενδυτών για «ήρεμα νερά» και ο κίνδυνος για απώλειες.

Ο Τραμπ, ο Ξι και η «σκοτεινή» χρονιά για τη δημοκρατία

Πως επηρεάζεται η παγκόσμια τάξη από την αλαζονεία του αμερικανού προέδρου και τον αυταρχισμό του κινέζου ομολόγου του. Ορατή η κρίση φιλελεύθερων αξιών στον πλανήτη με τρανταχτά παραδείγματα την Τουρκία και τη Νότια Αφρική.

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Πόσο πιθανή είναι η «υπερθέρμανση» της παγκόσμιας οικονομίας και η διόρθωση των αγορών. Ο κίνδυνος εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και η «νέα πραγματικότητα» στο χώρο της πολιτικής. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Χαμένοι και κερδισμένοι στην οικονομία του διαμοιρασμού

Εισερχόμαστε σε μια εποχή στην οποία οι καταναλωτές θα δίνουν μεγαλύτερη αξία στην πρόσβαση από την ιδιοκτησία και στις εμπειρίες από την περιουσία. Πως επηρεάζεται η παραγωγή και η αγορά εργασίας.

Οι μεταρρυθμίσεις Μακρόν θα δώσουν ώθηση στην ευρωζώνη

Νέος πόλεμος των ιδεολογιών θα κρίνει την εποχή μας

Μέσω... Brexit η επόμενη ημέρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Το μπουμ εταιρικού χρέους θα έχει… κακό τέλος

Ευκαιρίες και ρίσκα στις αναδυόμενες αγορές

Χάος και περισσότερη βία έρχεται στη Μέση Ανατολή

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Εικόνες και γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει

Πέντε μηνύματα από τις εκλογές στην Καταλονία

Oι ξένοι ηγέτες ψάχνουν «χημεία» με τον Τραμπ

v