Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Αδύναμος κρίκος η Γερμανία σε έναν εμπορικό πόλεμο

Αδύναμος κρίκος η Γερμανία σε έναν εμπορικό πόλεμο

H επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στην Ευρώπη. Τα τρία σοκ με τα οποία είναι αντιμέτωπη η αυτοκινητοβιομηχανία. Τα επίμονα εμπορικά πλεονάσματα και οι αμυντικές δαπάνες.

Ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει τη φιλελεύθερη στροφή

Ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει τη φιλελεύθερη στροφή

Η ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε αλλαγές και οι «περιορισμοί» που αντιμετωπίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πώς διαβάζει ο Ρώσος πρόεδρος τα διδάγματα από τις δεκαετίες του 1980-1990. Οι συγκρίσεις με την περίοδο Μπρέζνιεφ.

Δύο «φυλές» στην Ιταλία προσπαθούν να συμμαχήσουν

Δύο «φυλές» στην Ιταλία προσπαθούν να συμμαχήσουν

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λίγκα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις βαθιές διαφορές τους, για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Γιατί η πολιτική ζυγαριά μπορεί να γείρει εναντίον τους. Ποιοι είναι οι υπόγειοι σχεδιασμοί.

Τα private equity και ο πελάτης που... δεν έχει δίκιο

Τα private equity και ο πελάτης που... δεν έχει δίκιο

Τα funds ιδιωτικών συμμετοχών αντλούν κεφάλαια-ρεκόρ και οι επενδυτές συρρέουν, παρότι υπόσχονται μικρότερες αποδόσεις. Η πίεση να βρεθεί τοποθέτηση για τα συσσωρευμένα μετρητά και το «σκόντο» που επιβάλλεται στις αποδόσεις.

Το αντίδοτο στο δηλητήριο του Πούτιν

Το αντίδοτο στο δηλητήριο του Πούτιν

Γιατί η επίθεση του Ρώσου προέδρου αφορά όλη την Ευρώπη και τι θέλει να πετύχει λίγο πριν τις εκλογές. Πώς είχε «βολευτεί» το Λονδίνο από τους Ρώσους και γιατί πρέπει να υπάρξει σκληρή αντίδραση από τη Δύση.

Το μάθημα που δεν διδάχτηκε ο Τραμπ για τους δασμούς

Καταστροφικοί μπορεί να αποδειχθούν για την οικονομία των ΗΠΑ οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο. Τα μαθήματα από προηγούμενες κινήσεις και το παραθυράκι που βρήκε ο πλανητάρχης. Πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο.

Oι ιταλικές εκλογές και η τραγική ανεπάρκεια της ευρωζώνης

Η ευρωζώνη διόγκωσε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ιταλικής οικονομίας. Τι δείχνει η απόκλιση γερμανικού και ιταλικού ΑΕΠ και η επίμονα χαμηλή ζήτηση. Η άκαμπτη στάση των Βρυξελλών και το παράλληλο νόμισμα.

Η Qualcomm και η... εθνική ανασφάλεια

Το deal με την Broadcom «σκότωσε» ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, βλέποντας «αξιόπιστα στοιχεία» απειλής της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας. Πώς θα επηρεάσει την Qualcomm αυτή η ασυνήθιστη παρέμβαση.

Oι δασμοί Τραμπ και ο κίνδυνος σύρραξης με την Κίνα

Το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου κάνει πιθανότερο και έναν πραγματικό ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις. H αυταπάτη του φιλελεύθερου διεθνισμού. Οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες και η εξάπλωση του νέου απολυταρχισμού.

Πάρτι φοροαποφυγής έστησαν οι πολυεθνικές στην κρίση!

Την τελευταία δεκαετία, οι μέσοι φορολογικοί συντελεστές έχουν υποχωρήσει 13% για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές και βιομηχανικές εταιρείες, σύμφωνα με έρευνα των FT. Η «μεταφορά κερδών», ο ΟΟΣΑ και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών.

Η Ιταλία και το σενάριο του παράλληλου νομίσματος

Στη σκιά πληθωρισμού και… Τραμπ οι αγορές

Η κρίση της σόγιας απειλή για το τραπέζι μας

Πέντε ντεσού για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Τα ρομπότ μαθαίνουν τώρα πως… να συνεργάζονται

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα αντιμέτωπος με το ιταλικό αδιέξοδο

Ο τουρκικός γίγαντας με τα πήλινα πόδια

Οι τρέλες Τραμπ θα κοστίσουν ακριβά και στις ΗΠΑ

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων λοξοκοιτάζει προς τα... αριστερά

Το στρατηγικό λάθος Ερντογάν με τους Κούρδους

v