Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το παιχνίδι του Ντ. Τραμπ βούτυρο στο ψωμί της... Κίνας

Το παιχνίδι του Ντ. Τραμπ βούτυρο στο ψωμί της... Κίνας

Οι κινήσεις του αμερικανού προέδρου οδηγούν σε de facto διάλυση του G7 και ταυτόχρονα ενισχύουν το Πεκίνο. Η στρατηγική του «διαίρει και βασίλευε» και γιατί μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ. Ο κόσμος που ονειρεύεται και ο διχασμός της προσωπικότητας.

O ισολογισμός της Fed είναι πιο σημαντικός από τα επιτόκια

O ισολογισμός της Fed είναι πιο σημαντικός από τα επιτόκια

Η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αναδυόμενες οικονομίες από την αύξηση των επιτοκίων. Ο κίνδυνος οικονομικού σοκ και γιατί ο Πάουελ πρέπει να ακούσει τον Ινδό κεντρικό τραπεζίτη.

Η Ρώμη πρέπει να βρει μόνη της δημοσιονομικά περιθώρια

Η Ρώμη πρέπει να βρει μόνη της δημοσιονομικά περιθώρια

Η νέα ιταλική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει την εφαρμογή του «συμβολαίου για αλλαγή», μειώνοντας το κόστος στην πορεία. Πώς θα υπερβεί τα εμπόδια Ε.Ε. και αγορών. Το χρέος και το αγκάθι των τραπεζών.

Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων θα διαλύσει την ευρωζώνη

Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων θα διαλύσει την ευρωζώνη

Η έξοδος από το ευρώ είναι ένα ατύχημα για το οποίο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, όχι ένα αποτέλεσμα που αναζητείς. Ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική της νέας ιταλικής κυβέρνησης και πού πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες.

«Ανεβάζουν ταχύτητα» οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

«Ανεβάζουν ταχύτητα» οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση πατάει «γκάζι» στις ιδιωτικοποιήσεις, ενόψει της εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης. Κάμπτονται οι αντιστάσεις μετά από οκτώ χρόνια κρίσης. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη και ο ρόλος της ΕΕΣΠ.

«Λάθος» εμπορικό πόλεμο διάλεξε ο Tραμπ

O Aμερικανός πρόεδρος βάζει δασμούς σε συμμάχους, την ώρα που οι πραγματικές μάχες βρίσκονται αλλού. Η άνοδος του ψηφιακού εμπορίου, η ενίσχυση της Κίνας και οι νέοι εμπορικοί δρόμοι. Τα διδάγματα από το παρελθόν.

Οι λεπτές ισορροπίες στο ιταλικό υπουργικό συμβούλιο

Πρόσωπα με φιλευρωπαϊκές τάσεις και επικριτές της ευρωζώνης συγκροτούν μια κυβέρνηση που δεν είχε ξαναδεί η Ρώμη. Οι δύο αντιπρόεδροι που θα καθορίζουν τη γραμμή και τα μέτρα που θα δώσουν σήμα στους ψηφοφόρους.

Η βύθιση της λίρας οδηγεί την Τουρκία στα άκρα

Μετά την κατρακύλα του νομίσματος, το ερώτημα που γεννάται ακόμη μία φορά είναι αν η χώρα μπορεί να αποτρέψει την πλήρη χρηματοοικονομική κρίση. Οι Ιάπωνες μικροεπενδυτές και η προτίμηση των Τούρκων σε ξένα νομίσματα.

Η Ιταλία, το δίλημμα του Ντράγκι και τα σχέδια της ΕΚΤ

Σε δύσκολη θέση ο Πρόεδρος της ΕΚΤ λόγω και εθνικότητας. Η πατρίδα του φαίνεται να αλλάζει τις προγραμματισμένες κινήσεις στη νομισματική πολιτική. Οι ημερομηνίες, τα εργαλεία, οι παρεμβάσεις.

Νέα γραμμή από CDU για ΔΝΤ και ρύθμιση χρέους

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Μέρκελ διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, αν επιμείνει σε μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους. Κρίσιμες συναντήσεις στον Καναδά, στο περιθώριο της Συνόδου των G7.

Ο Τραμπ θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία του δολαρίου

Ο Μαριάνο Ραχόι σε ρόλο πολιτικού survivor

Το φιλόδοξο σχέδιο του Χρ. Μεγάλου για την Πειραιώς

Η Ε.Ε. σχεδιάζει νέo fund €30 δισ.

Ο νέος Ιταλός τεχνοκράτης πρέπει να σκεφτεί σαν λαϊκιστής

Οι ιταλικές εκλογές και η μάχη μέχρις εσχάτων

Το μεγάλο λάθος της Γερμανίας με το ευρώ

Ενας αστακός μπορεί να φέρει επανάσταση στα… ρομπότ

Facebook vs Google: Ποιο πρέπει να μας ανησυχεί πιο πολύ;

Τα μεγάλα ερωτήματα της βιομηχανίας πολυτελείας

v