Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο «φρενάρει» τον χρυσό

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο «φρενάρει» τον χρυσό

Οι επενδυτές μειώνουν τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για την μάχη κατά του κορωνοϊού. Πώς θα μπορούσε να ανακάμψει η ζήτηση για τον χρυσό.

Οι ριζικές ανατροπές που φέρνει η πανδημία

Οι ριζικές ανατροπές που φέρνει η πανδημία

Το οικονομικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό μετά την άρση των lockdown. Ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα δεχτούν τη μεγαλύτερη πίεση και ποιοι θα βγουν κερδισμένοι. Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν. Το πρόβλημα με τη διόγκωση του χρέους.

Σημείο καμπής το εμβόλιο για το value investing

Σημείο καμπής το εμβόλιο για το value investing

Το rotation της περασμένης εβδομάδας μπορεί να είναι προμήνυμα για μια στροφή διαρκείας προς τις μετοχές αξίας εκτιμούν αναλυτές. Καθοριστικοί παράγοντες οι αποδόσεις των ομολόγων και η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης.

O διχασμός στις ΗΠΑ και ο φόβος του διαλείμματος

O διχασμός στις ΗΠΑ και ο φόβος του διαλείμματος

Η πρόκληση του Joe Biden είναι να πείσει τους περισσότερους πολίτες των ΗΠΑ, σε μια βαθύτατα διχασμένη χώρα, πως εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Γιατί κινδυνεύει η προεδρία του να καταλήξει ένα απογοητευτικό «διάλειμμα».

Ο Μπάιντεν και η νέα πολιτική στη Μέση Ανατολή

Ο Μπάιντεν και η νέα πολιτική στη Μέση Ανατολή

Το τέλος της ανοχής απέναντι σε αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν και η επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση με τη Σαουδική Αραβία και το φρένο στις φιλοδοξίες του Ισραήλ.

Φάουτσι: Τι σημαίνει για την πανδημία το εμβόλιο της Pfizer

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του εμβολίου στη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας σύμφωνα με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος χαλάρωσης και τα κρίσιμα ερωτήματα για τη διάρκεια της ανοσίας.

Τι έφερε τη ρήξη στην οικογένεια Ερντογάν

Η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από την τουρκική κυβέρνηση μάλλον δεν στεναχώρησε πολλούς. Οι εντεινόμενες πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ο Ερντογάν και γιατί αποφάσισε τελικά να ξαναπάρει τον έλεγχο της οικονομίας.

Η επιβίωση της Τουρκίας περνά μέσα από την... ορθοδοξία

Η αλλαγή προσώπων δεν αρκεί για να βγει η Τουρκία από το οικονομικό αδιέξοδο. Η εμμονή Ερντογάν στις ανορθόδοξες πολιτικές και η φυγή του διεθνούς κεφαλαίου. Η φούσκα στις κατασκευές και η ανάγκη για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Το άλμα επιτοκίων λόγω εμβολίου και οι επιπτώσεις στις αγορές

Οι επενδυτές επανεξετάζουν τις τοποθετήσεις τους με βάση τα νέα δεδομένα. Τα ερωτήματα από την απότομη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και γιατί ορισμένοι θεωρούν υπερβολική την αντίδραση της αγοράς.

Ο Τραμπ φεύγει, ο «τραμπισμός» παραμένει

Τι «πέτυχε» ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του. Ο κίνδυνος να επικρατήσει τελικά ο λαϊκισμός, εάν δεν προσέξουν οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί.

O Μπάιντεν κινδυνεύει να γίνει «κουτσός» πρόεδρος

Ο πολιτικός διχασμός απειλεί την οικονομία των ΗΠΑ

Ο Πούτιν θα δοκιμάσει πρώτος τα όρια του Ερντογάν

Κρυφές παγίδες για τους επενδυτές φέρνει το τέλος στη λιτότητα

Bidenomics: Οι Δημοκρατικοί και τα σχέδια για νέα «αριστερή» ατζέντα

Γιατί τα ακίνητα απειλούν την επανεκλογή Τραμπ

Γκρίζες ζώνες και κίνδυνοι από το ράλι των μετοχών τεχνολογίας

Στο χειρότερο επίπεδο δύο αιώνων το value investing!

Ο Μπάιντεν θα βάλει τέλος στο «America First»

Η μακροπρόθεσμη παγίδα της Covid για την παγκόσμια οικονομία

v