Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Μέρκελ «ατού» για τους αυταρχικούς ηγέτες της Ευρώπης

Η Μέρκελ «ατού» για τους αυταρχικούς ηγέτες της Ευρώπης

Πώς το Βερολίνο υπονομεύει την προσπάθεια να επιβληθούν ισχυρές κυρώσεις σε κράτη όπως η Ρωσία, η Λευκορωσία και η Ουγγαρία, προκειμένου να προστατεύσει τις «πολύτιμες» εξαγωγές του. Η προσήλωση στους κανόνες και το... ταμπεραμέντο.

Η Δύση βγαίνει από την πανδημία με ελλείψεις προσωπικού!

Η Δύση βγαίνει από την πανδημία με ελλείψεις προσωπικού!

Οι επιχειρήσεις που «ανεβάζουν ρολά» μετά τα lockdowns, δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι είναι οικονομικά ανενεργοί και τελούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Τα παράδοξα και οι συνέπειες.

Η Fed δεν είναι πια η καλύτερη φίλη των αγορών

Η Fed δεν είναι πια η καλύτερη φίλη των αγορών

Τα τρία παρ' ολίγον «ατυχήματα» της φετινής χρονιάς στις αγορές και γιατί πρέπει να αποτελέσουν μάθημα. Ο κίνδυνος από την στρατηγική των κεντρικών τραπεζών που «κοιτάζει προς τα πίσω». Η ευφορία των αγορών και η μεγάλη παγίδα.

Το στοίχημα «Ευρώπη» που παίζουν φέτος οι επενδυτές

Το στοίχημα «Ευρώπη» που παίζουν φέτος οι επενδυτές

Καθώς ανεβάζει ταχύτητα η ανάκαμψη από την πανδημία, οι fund managers στρέφονται προς αγορές που κάποτε παράβλεπαν. Ποια πλεονεκτήματα προβάλλουν στη γηραιά ήπειρο. Τα νέα δεδομένα της φετινής χρονιάς.

Τι πραγματικά λείπει από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Τι πραγματικά λείπει από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Ποιοι είναι οι περίπλοκοι «γκρίζοι κύκνοι» που κρύβονται σε κοινή θέα και γιατί είναι τόσο περίπλοκη η αντιμετώπισή τους. Οι αδυναμίες που ανέδειξε η πανδημία και γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον η διαχείριση κρίσεων.

Στις κρίσεις γεννιούνται οι καλύτερες επιχειρήσεις

Πώς η πανδημία δημιούργησε ευκαιρίες για την ίδρυση νέων εταιρειών. Το χαμηλό τεχνολογικό κόστος, οι δυνατότητες διασύνδεσης και η ψηφιακή εκπαίδευση. Τι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που αναδύθηκαν σε εποχές ύφεσης.

Γιατί πρέπει να μας ανησυχεί ο πληθωρισμός των ΗΠΑ

Τόσο η νομισματική όσο και η δημοσιονομική πολιτική είναι αγρίως επεκτατικές, με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Τα αντιφατικά μηνύματα από το μέτωπο των τιμών και την απασχόληση. Γιατί ο πληθωρισμός είναι... πολιτικό φαινόμενο.

Το τύπωμα χρήματος και η αυτοεκπληρούμενη... κερδοσκοπία

Οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προσφέρουν διαρκώς τόνωση χωρίς κόστος. Οι επιπτώσεις από τα χαμηλά επιτόκια και η υπερτίμηση των μετοχών. Τα διδάγματα από την κρίση του 1929 και του 2008.

Τα πάνω-κάτω στην τιμή διώχνουν τους θεσμικούς από το Βitcoin

Οι έντονες διακυμάνσεις στην τιμή των κρυπτονομισμάτων και η ενίσχυση των ελέγχων από τις εποπτικές αρχές δημιουργούν ανησυχίες στους διαχειριστές κεφαλαίων. Η συσχέτιση με τις κινήσεις μετοχών και χρυσού. Ο ρόλος της... μαρίδας.

Γιατί οι σκληροί καπιταλιστές πρέπει να θέλουν φόρο επί του πλούτου

Ποια είναι τα επιχειρήματα όσων εκτιμούν ότι ένας καθαρός φόρος επί του πλούτου θα ήταν πιο αποδοτικός αλλά και πιο δίκαιος. Πώς μπορούν να επιβραβευτούν όσοι κάνουν σωστές επιλογές και να πληρώσουν όσοι κάνουν λάθη.

Γιατί απέτυχε το σχέδιο του Νετανιάχου για Ισραήλ και Παλαιστίνη

Το επικίνδυνο παιχνίδι των hedge funds με την κλιματική αλλαγή

Ολομέτωπος πόλεμος Amazon-Walmart στο λιανεμπόριο

Η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας βάζει φρένο στην οικονομία της αγοράς

Το σενάριο και οι συνέπειες ενός νέου υπερκύκλου στα εμπορεύματα

Ο πληθωρισμός θα δοκιμάσει σκληρά τα νεύρα των επενδυτών

Τρεις κινήσεις στο στοίχημα κατά της κλιματικής αλλαγής

Συνταγές επιβίωσης για ραντιέρηδες στο νέο κόσμο των επενδύσεων

Γιατί οι Αραβες ψηφίζουν ακόμα... Ερντογάν!

Κίνα και Ρωσία «δοκιμάζουν» την αποφασιστικότητα Μπάιντεν

v