Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο Ντράγκι δεν θα κάνει πίσω για την ποσοτική χαλάρωση

Ο Ντράγκι δεν θα κάνει πίσω για την ποσοτική χαλάρωση

Οι παλιές πληγές ανάμεσα στα μέλη της ΕΚΤ άνοιξαν πάλι, λόγω «σημειολογικής» διαφωνίας, αλλά ο Μάριο Ντράγκι δεν έδειξε να πτοείται. Οι δύο κρίσιμοι παράγοντες που θα κρίνουν το QE και το παιχνίδι των πιθανοτήτων.

Κλίμα: Γιατί ζούμε την πιο θερμή χρονιά στην ιστορία

Κλίμα: Γιατί ζούμε την πιο θερμή χρονιά στην ιστορία

Καμπανάκι από τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Ρεκόρ θερμοκρασιών σε γη και θάλασσα το 2014. Οι συζητήσεις στη Λίμα και ο φόβος για μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ποιες οι επιπτώσεις και για τα Βαλκάνια.

«Στεγνώνουν» από πετροδολάρια οι διεθνείς αγορές

«Στεγνώνουν» από πετροδολάρια οι διεθνείς αγορές

Η ροή των πετροδολαρίων στο διεθνές σύστημα, τόνωσε την ρευστόστητα, ανέβασε τις τιμές και κράτησε χαμηλά το κόστος δανεισμού. Τι σημαίνει η συρρίκνωση $300 δισ. στα έσοδά του Opec. Πώς αλλάζει τα επενδυτικά μοτίβα.

Βρετανία: Τράπεζες και πολυεθνικές στο «στόχαστρο»

Βρετανία: Τράπεζες και πολυεθνικές στο «στόχαστρο»

Δραστική μεταρρύθμιση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων περιλαμβάνει ο νέος βρετανικός προϋπολογισμός. Αιφνιδιαστική φορολογική "επίθεση" στις τράπεζες και "κυνήγι" των τεχνολογικών πολυεθνικών στα νέα μέτρα.

Ο μεγάλος ασθενής της ευρωζώνης είναι η Φινλανδία

Ο μεγάλος ασθενής της ευρωζώνης είναι η Φινλανδία

Η άνοδος και η πτώση των αυστηρών της ευρωζώνης. Γιατί η καλή εικόνα της σκανδιναβικής οικονομίας ήταν παραπλανητική. Η Nokia, η Ρωσία και οι τεράστιες δημόσιες δαπάνες. Η Φινλανδία αποδεικνύει πως ο διαχωρισμός της ευρωζώνης σε Βορά και Νότο δεν ισχύει.

Ο λαγός, η χελώνα και οι... ηγέτες της Ευρώπης

Η στρατηγική του «πυρήνα» της ευρωζώνης είναι ότι η χελώνα της οικονομίας εντέλει θα προσπεράσει τον λαγό της πολιτικής. Δεν υπολογίζει ότι καμιά φορά κερδίζει πράγματι ο πιο γρήγορος. Τα μηνύματα του Νότου προς τις Βρυξέλλες.

Η ΕΚΤ δεν είναι έτοιμη για το άλμα προς την ποσοτική χαλάρωση

Παρά την ισχυρή φραστική δέσμευση Draghi, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε καμία σημαντική αλλαγή στρατηγικής μέχρι το 2015. Οι συζητήσεις όμως για το πόσο θα επεκταθεί η «λίστα με ψώνια» θα αρχίσουν να «ανάβουν» από την Πέμπτη.

Η δυστυχία του να είσαι... μεσαίο στέλεχος

Σε πρόσφατη έκθεση της CareerBuilder, τα δύο τρίτα των εργαζομένων είπαν ότι δεν θέλουν προαγωγή. Παράδοξο; Όχι αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πιο δυστυχισμένοι εργαζόμενοι δεν είναι άλλοι από τα μεσαία διευθυντικά στελέχη. Η αλήθεια που κρύβουν οι επιχειρήσεις.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

El-Erian: Οι επενδυτές δεν έλαβαν το μήνυμα των αγορών

Αν το 2015 δεν φέρει σημαντική βελτίωση στην παγκόσμια ανάπτυξη και πιο συντονισμένα στρατηγικά μέτρα, οι χρηματιστηριακοί επενδυτές θα μετανιώσουν που δεν έδωσαν αρκετή σημασία στους συναδέλφους τους από τις αγορών ομολόγων και εμπορευμάτων.

Χάκερς με ειδίκευση στην... χειραγώγηση αγορών

Η ομάδα κυβερνοεγκλήματος «FIN 4» χρησιμοποιεί στοχευμένα emails τα οποία περιέχουν επικίνδυνα links και downloads, μέσω των οποίων οι χάκερς κλέβουν τα passwords ανώτατων επιχειρηματικών στελεχών και παραγόντων.

Θα συνεχιστεί η... κάτω βόλτα στις τιμές του πετρελαίου

Η παγκοσμιοποίηση επιχειρεί τώρα το... comeback

Η Ευρώπη χρειάζεται πραγματικές λύσεις

Οι κρυφοί κίνδυνοι στο χρηματοοικονομικό σύστημα

Πετρέλαιο: Οι Σαουδάραβες αρχίζουν πόλεμο τιμών με τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα αποτελεί ακόμη κίνδυνο για την ευρωζώνη

Mazower: Το έθνος-κράτος παίρνει τώρα τη ρεβάνς

Η μεγάλη κυβερνο-πρόκληση της Μαύρης Παρασκευής

Η Τουρκία απομονώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Αμερικανικός... ταύρος εισβάλει στις ευρωαγορές

v