Το «σύνδρομο της βιασύνης» των CEO!

Η τεχνολογία ζητά την άμεση και αδιάλειπτη προσοχή μας σε κάθε δραστηριότητα. Αυτό επηρεάζει όλο και περισσότερο τους διευθύνοντες συμβούλους των επιχειρήσεων. Μεγάλος χαμένος: η σκέψη και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Το σύνδρομο ή η ασθένεια της βιασύνης (hurry syndrom) έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στον κόσμο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το 95% των CEOs παραπονείται πως δεν έχει χρόνο ούτε να... σκεφτεί και να θέσει προτεραιότητες, καθώς απαντά συνέχεια σε email και βρίσκεται διαρκώς σε meetings, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το video των FT.

Ταυτόχρονα έχουν αλλάξει δραματικά και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ένας CEO τα τελευταία χρόνια: το ανθρώπινο κεφάλαιο χάνει διαρκώς έδαφος υπέρ του κοινωνικού κεφαλαίου, καθώς δεν είναι πλέον η γνώση και η εξειδίκευση, αλλά η ικανότητα να συντονίζει κανείς τις δράσεις άλλων, που διακρίνει έναν ηγέτη. 

Τα συμπτώματα του hurry syndrom είναι τόσο καθημερινά που μπορεί να μην τα προσέξει κανείς. Αλλά δεν είναι τόσο φυσιολογικά όσο νομίζουμε. Κι η βιομηχανία τα λαμβάνει υπόψη: δείτε π.χ. ποιο είναι το μηχανικό placebo που βρίσκεται στο ασανσέρ σας κι ανακαλύψτε ένα application που, όπως ισχυρίζεται ο Richard Jolly του London Business School, θεραπεύει τα... ατελείωτα meetings. 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v