Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Στο στόχαστρο της ΕΕ ο αναβαλλόμενος φόρος για τις τράπεζες

Στο στόχαστρο της ΕΕ ο αναβαλλόμενος φόρος για τις τράπεζες

Εναντίον της Ελλάδας και τριών ακόμη χωρών του Νότου στρέφεται η Κομισιόν. Επί τάπητος η στήριξη των τραπεζών με την πρακτική του αναβαλλόμενου φόρου. Τι θα κρίνει εάν πρόκειται για παράνομη κρατική στήριξη. Έρευνα ξεκινά και η ΕΒΑ.

Το ραντεβού Τσίπρα-Πούτιν και ο φόβος του Δούρειου Ιππου

Το ραντεβού Τσίπρα-Πούτιν και ο φόβος του Δούρειου Ιππου

Tι επιδιώκει ο Τσίπρας από την επίσκεψη στη Μόσχα και πού είναι διατεθειμένος να φτάσει. Οι στόχοι του Κρεμλίνου, το παράδειγμα της Κύπρου και ο φόβος των Ευρωπαίων για ένα σχέδιο Δούρειου Ίππου. Οι γεωπολιτικές προεκτάσεις του... φλερτ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στερεύει από ρευστό και καλές ιδέες

Ο ΣΥΡΙΖΑ στερεύει από ρευστό και καλές ιδέες

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να επικεντρωθεί στην ουσία, τονίζει το editorial των Financial Times. Η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους εταίρους και η λάθος στρατηγική με τη Ρωσία. Αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος.

Munchau: Ο Τσίπρας δεν θα βρει σωτηρία στη Μόσχα

Munchau: Ο Τσίπρας δεν θα βρει σωτηρία στη Μόσχα

Γιατί η Αθήνα υπερεκτιμά την προοπτική ενός ρωσικού Plan B. Η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν, οι αντιδράσεις της Ευρώπης και ο «μπαλαντέρ» της ουκρανικής κρίσης. «Ελπίζω να μιλήσουν μόνο για καιρό και αθλητικά», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν οι Ευρωπαίοι

Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν οι Ευρωπαίοι

Ο Τσίπρας πρέπει να διαλέξει αν θα είναι πρωθυπουργός ή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να λέει στους FT Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η γκρίνια των εταίρων με την Αριστερή Πλατφόρμα και η στροφή στο ρεαλισμό του πρωθυπουργού. Οι εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις.

Ποιες θέσεις εργασίας απειλεί η νέα γενιά έξυπνων ρομπότ

Σήμερα κατασκευάζονται ρομπότ που διαθέτουν ακόμα και κριτική ικανότητα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν απειλείται ο κύκλος της προόδου όπου θέσεις εργασίας καταλαμβάνονταν από μηχανές και καλύτερες δημιουργούνταν για τους ανθρώπους...

Το Ιράν θα είναι η μεγάλη κληρονομιά του Ομπάμα

Ο Ομπάμα δεν είναι απομονωμένος αδαής που κυνηγά μία δονκιχωτική ειρήνη, όπως τον κατηγορούν. Ηγείται μίας ισχυρής ομάδας στην οποία μετέχει ακόμη και ο Πούτιν. Αυτοί που θέλουν τη συμφωνία υπερτερούν εκείνων που αντιστέκονται. Μπορεί το Ιράν να γίνει η ιστορική του στιγμή;

Stephen King: Ο πλανήτης παίζει την... αποπληθωριστική κολοκυθιά

Παίζουμε την... αποπληθωριστική κολοκυθιά και επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, τονίζει ο οικονομολόγος Stephen King. Ο αποπληθωρισμός απαιτεί συντονισμένη δράση. Τι πρέπει να πράξουν Ουάσιγκτον, Πεκίνο και ποια τα λάθη του Βερολίνου.

Το QE του Μάριο Ντράγκι και το νέο στοίχημα για τις αγορές

Ο καταπληκτικός συγχρονισμός του Μάριο Ντράγκι δεν εγγυάται το αποτέλεσμα. Πόσο δρόμο έχει το χρηματιστηριακό ράλι και τι προβλέπουν οι αναλυτές για τις αποδόσεις ομολόγων και το ευρώ. Οι επιπτώσεις στα κράτη εκτός ευρωζώνης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας.

Ολο το πακέτο μέτρων της Αθήνας

Εσοδα έως 6,1 δισ. προσδοκά η κυβέρνηση από την επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε στους θεσμούς. Προβλέπει και «παροχές» 1,1 δισ. ευρώ. Βάζει το πρωτογενές πλεόνασμα έως και στο 3,9% του ΑΕΠ. Επιμένουν οι δανειστές για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Το μέλλον της Ελλάδας δεν πρέπει να κριθεί από ατύχημα!

Αφήστε την Ελλάδα να φύγει για να σωθεί το ευρώ!

Το πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα

Βενεζουέλα: Ο αγώνας επιβίωσης μέσω των κοινωνικών δικτύων

Μήνυμα Τσάκου στα private equity: Μην επενδύετε σε νέα πλοία

Γιατί το QE κρύβει τις συνέπειες ενός πιθανού Grexit

Ελληνικές υποχωρήσεις στη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Τα «τρικ» για την επιλογή συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Η «ελληνική ηθική» κόντρα στα μαθηματικά του Βερολίνου

Η διώρυγα του Παναμά διπλασιάζεται και αποκτά... ανταγωνισμό!

v