Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τι κρύβουν οι... σχιζοφρενικές κινήσεις στα ομόλογα

Τι κρύβουν οι... σχιζοφρενικές κινήσεις στα ομόλογα

Σήμα κινδύνου στέλνει η αγορά ομολόγων. Βίαιες οι κινήσεις στις τιμές των κρατικών χαρτιών τις τελευταίες ημέρες. Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η ανάκαμψη της ευρωζώνης, το παράλογο των αγορών και η πρόβλεψη του Bill Gross.

Wolf: Κανένα από τα δύο κόμματα δεν είναι ικανό

Wolf: Κανένα από τα δύο κόμματα δεν είναι ικανό

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Martin Wolf παραθέτει τις οικονομικές και γεωστρατηγικές προκλήσεις για τη Βρετανία. Η αναδρομή στα χρόνια της κρίσης και η αξιολόγηση της τρέχουσας ανάκαμψης. «Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Κανείς εκ των δύο δεν προσφέρει αληθινή αξιοσύνη».

Η δυστυχία να είσαι... Ελληνας επιχειρηματίας!

Η δυστυχία να είσαι... Ελληνας επιχειρηματίας!

Η Ελλάδα που διαπρέπει στην επιχειρηματικότητα πρέπει να συγκρουστεί με τις λαϊκιστικές φωνές και την απαξίωση. Τα πελατειακά δίκτυα και η αναζήτηση πολιτικής έκφρασης από τη μεσαία τάξη. Κραυγή αγωνίας ενός πετυχημένου Ελληνα.

Η Βρετανία ψηφίζει για το μέλλον της στην Ευρώπη

Η Βρετανία ψηφίζει για το μέλλον της στην Ευρώπη

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών στην Βρετανία θα επηρεάσει δραστικά το μέλλον της χώρας στην ΕΕ. Παρόλα αυτά, η Ευρώπη δεν έχει συζητηθεί σχεδόν καθόλου σε αυτή την προεκλογική αναμέτρηση. Γιατί και τα δύο κόμματα είναι πλέον αντι-ευρωπαϊκά.

Rachman: Το Grexit είναι το καλύτερο τέλος σε έναν κακό γάμο

Rachman: Το Grexit είναι το καλύτερο τέλος σε έναν κακό γάμο

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η καλύτερη λύση είναι να ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του. Το διαζύγιο θα είναι επώδυνο βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει και τους δύο.

FT: Ερχεται ο «θάνατος» της τηλεόρασης

Οι νέες τάσεις της τηλεοπτικής αγοράς. Τι καινούριο φέρνουν υπηρεσίες όπως το Netflix στη ζωή μας και πώς αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που το κοινό παρακολουθεί τηλεόραση. Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν τις απόψεις τους.

Τελεσίγραφο ΔΝΤ: «Κουρέψτε» το ελληνικό χρέος

Να κόψει τη γραμμή ζωής της Ελλάδας απειλεί το Ταμείο. Διαπιστώνει εκτροχιασμό του προγράμματος και ζητά από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ελάφρυνση χρέους. Οι προειδοποιήσεις Π. Τόμσεν στο Eurogroup της Ρίγα και η πίεση για μέτρα λιτότητας.

H Ελλάδα χάνει και τον τελευταίο της φίλο στο Eurogroup

Η αλλαγή στάσης του Γάλλου υπουργού Οικονομικών έναντι της Ελλάδας σηματοδοτεί μια επιπρόσθετη δυσκολία για τη χώρα. Οι σύμμαχοι λιγοστεύουν, ενώ πολλοί από αυτούς κινούνται στη γραμμή Σόιμπλε. Ο ρόλος του Γ. Βαρουφάκη.

Tesla: Επανάσταση στην οικιακή ηλεκτρική ενέργεια

Μία εταιρεία με ιστορία μόλις 11 ετών αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Οι νέες μπαταρίες Powerwall δίνουν τη δυνατότητα απελευθέρωσης των ιδιωτών από τα εθνικά δίκτυα με αποθήκευση του ρεύματος. Κλειδί είναι το σχετικά χαμηλό τους κόστος.

Μαριχουάνα: Η αποποινικοποίηση «ανεβάζει» τους επενδυτές

Από τον πυρετό του χρυσού στον... πράσινο πυρετό οι ΗΠΑ καθώς ανθεί με τάχιστους ρυθμούς η βιομηχανία της νόμιμης μαριχουάνας. Τα κολοσσιαία έσοδα και οι εταιρίες που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες.

Πού οδηγεί το μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ - δανειστών

O πραγματικός εφιάλτης για την Ευρώπη είναι το... Brexit

Η λύση για Ελλάδα και το λάθος των οπαδών της δραχμής

Στο και... πέντε βρέθηκαν τα χρήματα για τις συντάξεις

Ολομέτωπη επίθεση Facebook κατά της Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμαυρώνει τη γοητεία του ευρωπαϊκού λαϊκισμού

Η Ελλάδα, η ΕΚΤ και η «υπόσχεση» για τα έντοκα

Η Google στο μέσον πολιτικής καταιγίδας

Το καμουφλάζ στην ανεργία και το δίλημμα της ΕΚΤ

Η υποβάθμιση Βαρουφάκη και τα μηνύματα συμβιβασμού

v