Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τελεσίγραφο «τύπου Κύπρου» σχεδιάζουν για Ελλάδα

Τελεσίγραφο «τύπου Κύπρου» σχεδιάζουν για Ελλάδα

Κερδίζει έδαφος μεταξύ ορισμένων υπουργών Οικονομικών το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν μια λύση «take it or leave it» στην Αθήνα. Γιατί «κουμπώνει» με το σχεδιασμό η άποψη Σόιμπλε για το δημοψήφισμα. Είναι μία από τις προτάσεις, λένε ορισμένοι.

Münchau: Δύο αλήθειες και μία λύση για την Ελλάδα

Münchau: Δύο αλήθειες και μία λύση για την Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει χρεοστάσιο μονομερώς, αλλά με συνεργατικό τρόπο και μόνο έναντι των πιστωτών εκείνων που θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις απώλειες. Η... ηλίθια ευρωπαϊκή νομοθεσία και πώς θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο.

Γιατί είναι κακή ιδέα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Γιατί είναι κακή ιδέα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Η προσφυγή στο λαό αντιμετωπίζεται ως ύψιστη δημοκρατική πράξη, αλλά κάποιες φορές απλά αποκαλύπτει τις αδυναμίες των πολιτικών, υποστηρίζει ο L. B. Smaghi. Τα συμφέροντα ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών, ο κίνδυνος μετάστασης και το ατύχημα.

Η αρχή του τέλους για τον... φορτηγατζή

Η αρχή του τέλους για τον... φορτηγατζή

Στους δρόμους της Νεβάδα κυκλοφορεί ήδη το πρώτο φορτηγό που μπορεί να κινηθεί χωρίς καμία βοήθεια από τον οδηγό. Η τεχνολογία που επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση δημιουργεί νέους ορίζοντες.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Οι «αναταράξεις» στα ομόλογα και τα λάθη των κεντρικών τραπεζών

Οι «αναταράξεις» στα ομόλογα και τα λάθη των κεντρικών τραπεζών

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την παγκόσμια αγορά ομολόγων. Η περιορισμένη ρευστότητα και η στρατηγική της ΕΚΤ. Ο φόβος των... βίαιων διακυμάνσεων και οι αστοχίες των κεντρικών τραπεζιτών, που μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

To QE προάγει την... κοινωνική ανισότητα

Τις συνέπειες της ποσοτικής χαλάρωσης στη διανομή του πλούτου και στις αποταμιεύσεις γηρασκουσών κοινωνιών έθιξε ο Μ. Ντράγκι σε ομιλία του. Ποιους κινδύνους βλέπει η ΕΚΤ. Γιατί δεν θα κάνει πίσω στο πρόγραμμα.

Το συνταξιοδοτικό μεγάλο «αγκάθι» για συμφωνία

Οι συντάξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, με τον Τόμσεν να τις χαρακτηρίζει «εξαιρετικά γενναιόδωρες». Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Ταμείο Πλούτου, η αναφορά Βαρουφάκη στις πρόωρες και οι κόκκινες γραμμές.

Αγορά τέχνης: Ποιος δίνει 180 εκατ. για έναν πίνακα;

Η οικονομική αξία οποιουδήποτε έργου τέχνης παραμένει τόσο αινιγματική όσο το χαμόγελο της Μόνα Λίζα, σύμφωνα με τους Financial Times. Η αξία των έργων τέχνης, πάντως, βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η νίκη του Κάμερον είναι ευκαιρία για τη Βρετανία και την Ευρώπη

Στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times περιγράφουν τα νέα δεδομένα για την Ευρώπη μετά τις βρετανικές εκλογές, αλλά και το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευσή του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΙΕΑ:Η μάχη στην αγορά πετρελαίου μόλις άρχισε!

Η παγκόσμια αρχή ενέργειας προβλέπει ότι ο ανταγωνισμός για μερίδιο στην αγορά πετρελαίου δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Η προσφορά υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση και ο ΟΠΕΚ επενδύει σε δυνατότητες αύξησης της παραγωγής του.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Για τη συντριβή των Εργατικών φταίει ο... Κeynes

Τσίμα-τσίμα τα λεφτά για μισθούς-συντάξεις Μαΐου

Πρόστιμα-μαμούθ στις τράπεζες για τις απάτες στο Forex

Editorial: Μην αφήσετε ένα ατύχημα να μετατραπεί σε Grexit

Πλησιάζει το «σημείο μηδέν» για την Ελλάδα

Γιατί τα ομόλογα... τρελάθηκαν

Πετρέλαιο: Το ράλι από τα χαμηλά 6ετίας και τα σκαμπανεβάσματα

Το μεγάλο λάθος των δημοσκόπων στη Βρετανία

Πλησιάζει η «D-Day» για Ελλάδα και δανειστές

O Σαρκοζί αντιμέτωπος με το δικό του Γουοτεργκέιτ;

v