Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Μέρκελ παίρνει τώρα εκδίκηση από τον Τσίπρα

Η Μέρκελ παίρνει τώρα εκδίκηση από τον Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αποφασισμένη να πιέσει ασφυκτικά τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γιατί επιμένει πως δεν μπορούν να γίνουν νέες συνομιλίες πριν το δημοψήφισμα. Πως επηρεάζει την στάση της το αρνητικό κλίμα στο Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα.

Η ελληνική πρόταση για τη συμφωνία

Η ελληνική πρόταση για τη συμφωνία

Ετοιμη η κυβέρνηση να αποδεχτεί τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο που πρότειναν οι εταίροι με αλλαγές σε πέντε τομείς. Τι ζητά για ΦΠΑ στα νησιά, ΕΚΑΣ, εργασιακά, μεταρρυθμίσεις, ΑΔΜΗΕ. «Δεν αποδεχτήκαμε πλήρως την πρόταση των θεσμών», λέει το Μαξίμου.

Wolf: Mεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης οι Έλληνες

Wolf: Mεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης οι Έλληνες

Αν ήμουν Έλληνας ψηφοφόρος θα ψήφιζα «όχι» στον αφελή αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στον φαρισαϊσμό της ευρωζώνης, γράφει ο Martin Wolf. Τα σενάρια εξόδου από το ευρώ και οι κίνδυνοι. Γιατί δεν είναι λύση η επιπρόσθετη λιτότητα.

Τι θα συμβεί αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ

Τι θα συμβεί αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί του ΔΝΤ για μια χαμένη αποπληρωμή δόσης. Ποια είναι τα προηγούμενα, τι δυνατότητες δίνει το Ταμείο και ποια είναι τα πολιτικά εμπόδια που θα αντιμετωπίσει.

Το όνειρο της Ευρώπης πεθαίνει στην Ελλάδα

Το όνειρο της Ευρώπης πεθαίνει στην Ελλάδα

Με τον εγκλωβισμό της Ελλάδας σε ένα αποτυχημένο οικονομικό πείραμα, οι Βρυξέλλες απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Το στρατηγικό σημείο της χώρας και οι ανησυχίες των ΗΠΑ. Οι φόβοι των Ευρωπαίων και η σημασία του δημοψηφίσματος.

Münchau: Κόλαση του Δάντη το σχέδιο των δανειστών

Το δημοψήφισμα ήταν η μόνη λογική απόφαση που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση καθώς το πρόγραμμα των πιστωτών θα έφερνε ολική οικονομική καταστροφή. Το ερώτημα τώρα είναι τι θα πράξει η ΕΚΤ και αν η ευρωζώνη διαθέτει σχέδιο χρεοκοπίας εντός της ευρωζώνης.

Ο Τσίπρας πάει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα ως όπλο κατά των υποστηρικτών της ευρωζώνης γράφει το editorial των FT. Τι σημαίνει το «ηχηρό όχι» που ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Γιατί ευθύνεται και η ευρωζώνη. Ο «άχαρος» ρόλος του Μάριο Ντράγκι.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει

Η στρατηγική θέση της Ελλάδας και η ανάγκη για ένα «Σχέδιο Γ». Γιατί τα τελευταία γεγονότα ίσως αποτελούν το πρώτο βήμα προς την αντιστροφή της πορείας ενοποίησης της Ευρώπης. Ιστορική η ευθύνη των εταίρων να αποτρέψουν μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Το πραγματικό πρόβλημα και το βασικό σενάριο για την Αθήνα

Οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Αθήνας - πιστωτών και ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που δεν επέτρεψε τη συμφωνία. Tι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει deal. Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο για το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Τα σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες

Υπό την άμεση πίεση κατάρρευσης των τραπεζών η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης και τα μειονεκτήματα. Πως θα επηρεάσει τις εξελίξεις η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Το μοντέλο Κύπρου και ποιοι θα την πληρώσουν.

Πως το ίντερνετ έγινε ο νέος κυρίαρχος της Κίνας

Βαρύ το κλίμα για Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Nέα πρόταση και «Plan B» ετοιμάζει η Ευρώπη

Ετοιμάζεται τελεσίγραφο για την ελληνική κυβέρνηση

Tελευταία ευκαιρία Τσίπρα να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα

Τα ελληνικά προβλήματα κρύβουν τους κινδύνους σε Ιταλία-Γαλλία

Η ΕΚΤ κρατάει το «χαλινάρι» στην κόντρα με Ελλάδα

Επενδυτές «σαμουράι» περιμένουν εξόφληση από την Ελλάδα

Ανεβάζει ταχύτητα η ανάκαμψη της ευρωζώνης

Πίεση Σόιμπλε στο Eurogroup για capital controls

v