Τι κρύβεται στο μυαλό ενός... hacker

Τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις οι επιθέσεις που δέχονται. Γιατί το πρόβλημα παραμένει και πώς πρέπει να αντιδράσουν οι επιχειρήσεις. Η σημασία της σωστής στελέχωσης και η ανάγκη για... αντικίνητρα.

Υπάρχει τρόπος να γίνει ένας υπολογιστής απόλυτα ασφαλής; Ναι, απαντά ένας hacker: να πάρεις ένα σφυρί και να τον σπάσεις σε κομμάτια.

Οι επιθέσεις σε επιχειρήσεις είναι συνεχής και μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Γιατί όμως δεν έχει μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία; Η Maija Palmer των Financial Times μιλά με ένα hacker, τον Cal Leeming, που συνελήφθη πριν μια δεκαετία, πέρασε τρία χρόνια στη φυλακή και σήμερα έχει τη δική του εταιρεία ασφάλειας.

Ο ίδιος περιγράφει τα (πολλά) κίνητρα που έχει ένας hacker. Το κάνουν επειδή μπορούν και γιατί βρίσκουν κενά σε πολλά συστήματα, σημειώνει μεταξύ άλλων

Ο Brian Alleyne καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου τονίζει ότι δεν αρκεί η τεχνική άμυνα. Πολλοί hacker κινούνται με στόχο να χτίσουν τη φήμη τους, αλλά υπάρχουν συχνά και πολιτικά ελατήρια. Χρειάζονται και άλλες κινήσεις, όπως το να δοθούν κίνητρα στους νέους να κάνουν καριέρα, αντί να επιδίδονται σε e-κλοπές.

Ο Cal Leeming τονίζει την σημασία της εταιρικής κουλτούρας για το θέμα αλλά και την ανάγκη να έχεις ικανά στελέχη σε όλη την αλυσίδα: από τον επικεφαλής έως τον τελευταίο υπάλληλο.

 

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v