Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τι κρύβει η νέα πρόταση Σόιμπλε για την Κομισιόν

Τι κρύβει η νέα πρόταση Σόιμπλε για την Κομισιόν

Ο έντονος πολιτικός ρόλος της Κομισιόν, ο οποίος αναδείχτηκε στην πιο πρόσφατη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, έχει προβληματίσει τους υπουργούς Οικονομικών. Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της Επιτροπής με διατήρηση του πολιτικού της ρόλου, το σχέδιο Σόιμπλε.

To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα!

To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα!

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σε αυτή τη φάση, τονίζει εμπιστευτική έκθεση που παρουσιάστηκε εχθές στο Δ.Σ. του Ταμείου. Γιατί θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις. Οι ελληνικές υποψίες, ο Σόιμπλε και η στάση της Γερμανίας.

Αν ο Τσίπρας εφαρμόσει το πρόγραμμα θα «ανταμειφθεί»

Αν ο Τσίπρας εφαρμόσει το πρόγραμμα θα «ανταμειφθεί»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει υποσχεθεί ώστε η Ελλάδα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των εταίρων. Αναπόφευκτη η σύγκρουση με την Αριστερή Πλατφόρμα. Τα οφέλη για τη χώρα αν προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις».

Μόνο με εξυγίανση των τραπεζών θα ανακάμψει η Ελλάδα

Μόνο με εξυγίανση των τραπεζών θα ανακάμψει η Ελλάδα

Αν οι μεταρρυθμίσεις ήταν αρκετές, τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ήδη υψηλή ανάπτυξη, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ. Στην πραγματικότητα αν δεν εξυγιανθεί το τραπεζικό της σύστημα, η χώρα δε θα μπορέσει να ανακάμψει.

Η αποτυχία της Ευρώπης να δώσει άσυλο καταργεί τις αξίες της

Η αποτυχία της Ευρώπης να δώσει άσυλο καταργεί τις αξίες της

Η Ευρώπη αρνείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα των προσφύγων από τις συγκρούσεις σε Συρία και Αφρική. Καταργώντας την παράδοση του ασύλου που δημιούργησε μετά τη Σύμβαση για τους πρόσφυγες του 1951, η Ευρώπη καταργεί τα ιδανικά της.

Βαρουφάκης: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ευρώ

Το παράλληλο σύστημα πληρωμών που πρότεινε αναλύει ο πρώην υπουργός σε άρθρο του στους Financial Times. Το είχα παρουσιάσει όταν παρέδιδα τα ηνία του ΥΠΟΙΚ, τονίζει. Τι λέει για το "χακάρισμα" των ΑΦΜ. Πώς θα μειώνονταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Βολές κατά του Τύπου και της τρόικας.

Πορτογαλία: Ετοιμασία για κάλπες με το βλέμμα στην Ελλάδα

Στο νήμα θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση στην Πορτογαλία, με τις εξελίξεις στην Ελλάδα να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Πώς χρησιμοποιείται η ελληνική κρίση στις καμπάνιες των κομμάτων. Οι ουρές στα ATM των ελληνικών τραπεζών και το ζήτημα του χρέους.

Το μεγάλο ψέμα του Σόιμπλε

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, γιατί "έτσι λένε οι κανόνες". Όμως, οι κανόνες της ΕΕ είναι ανοικτοί σε διάφορες ερμηνείες, όπως δείχνουν και πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το Αρθρο 125, η ελληνική υπόθεση και διαφορές Ευρωδικαστηρίου-Γερμανίας.

O χρυσός βάζει δύσκολα στους επενδυτές

Κάτω και από τα 1.000 δολάρια την ουγκιά βλέπουν οι αναλυτές την τιμή του χρυσού. Γιατί η Κίνα μπορεί να είναι η μόνη ελπίδα για ανατροπή της πτωτικής πορείας του κίτρινου μετάλλου. Αναλύει ο συντάκτης των Financial Times, James Mackintosh.

Pearson: Γιατί πουλήσαμε τους Financial Times

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και έγκυρους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο, οι Financial Times, πωλούνται από την ιδιοκτήτρια εταιρία Pearson στον ιαπωνικό όμιλο Nikkei. Ποιο το σκεπτικό πίσω από την ιστορική πώληση;

Αυτό ήταν το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας για τη δραχμή

Προβληματικό το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων με Αθήνα

«Εύκολες» οι διαπραγματεύσεις για την Αθήνα

Ξεκινά το νέο μπρα ντε φερ - Πιθανό ένα Eurogroup στις 11/8

«Ζουρλομανδύας» το ευρώ, λέει ο Μπέπε Γκρίλο

Ρεκόρ δανεισμού στην ευρωζώνη λόγω των χαμηλών επιτοκίων

Πώς το φλερτ Τσίπρα-Πούτιν κατέληξε σε ρώσικη ρουλέτα

Η ελληνική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές των start-ups

Η Apple παραμένει στην κορυφή

Ο Σόιμπλε κέρδισε τον σεβασμό των Γερμανών με το «Grexit»

v