Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ρουμπινί: Τα νέα μεγάλα λάθη των οίκων αξιολόγησης

Ρουμπινί: Τα νέα μεγάλα λάθη των οίκων αξιολόγησης

Οι οίκοι αξιολόγησης ακολουθούν μια αργή και αναποτελεσματική διαδικασία για τον εντοπισμό του ρίσκου. Οι καινούργιοι κίνδυνοι για την παγκόσμια αγορά και η έλλειψη αξιόπιστου συστήματος προειδοποίησης. Οι περιπτώσεις της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ουγγαρίας.

Γιατί ο καλύτερος τραπεζίτης... είναι ο δυστυχισμένος

Γιατί ο καλύτερος τραπεζίτης... είναι ο δυστυχισμένος

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007 άλλαξε τα δεδομένα για τα στελέχη του τραπεζικού τομέα. Τι δείχνουν τα αντίθετα παράδειγμα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Τα πρόστιμα-μαμούθ στις αμερικανικές τράπεζες και η επιστροφή στην κερδοφορία.

Γερμανικό «ναι» στη συμφωνία υπό τον φόβο απομόνωσης

Γερμανικό «ναι» στη συμφωνία υπό τον φόβο απομόνωσης

Μια ανάσα από τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης βρίσκονται Αθήνα και θεσμοί. Η πίεση Σόιμπλε για την επιλογή του δανείου-γέφυρα και ο φόβος της Μέρκελ για απομόνωση της Γερμανίας.

Η Ευρώπη πρόδωσε τις αξίες της με την Ελλάδα

Η Ευρώπη πρόδωσε τις αξίες της με την Ελλάδα

Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να αποτρέψουν για δεύτερη φορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα «δοκιμάζουν» την ουσία της ευρωζώνης. Οι κινήσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ και γιατί είναι λάθος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Τα αρνητικά επιτόκια και ο νέος επενδυτικός πονοκέφαλος

Τα αρνητικά επιτόκια και ο νέος επενδυτικός πονοκέφαλος

Γιατί ξαφνικά πληρώνεις για να επενδύσεις; Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και η θεωρία που έγινε πραγματικότητα. Τι φέρνει η επόμενη μέρα για την παγκόσμια οικονομία.

Μέσω Αθήνας χτίζεται η Ευρώπη δύο ταχυτήτων

Οι διαφορές Γερμανίας και Γαλλίας στο επόμενο βήμα της πορείας για «περισσότερη Ευρώπη». Πώς η κρίση της Ελλάδας αποκάλυψε τα προβλήματα. Γιατί απογοητεύει τους «ειδικούς» ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίσιμη αντιπαράθεση που άνοιξε στο Βερολίνο για τη λιτότητα.

Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης επιβεβαιώνουν τον τίτλο τους!

Η νέα βουτιά στην τιμή του πετρελαίου έχει στείλει ξανά στα ύψη τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλής αξιολόγησης. Στο επίκεντρο τίτλοι εταιρειών ενέργειας, όπου αναλυτές προβλέπουν «πλημμύρα» πτωχεύσεων. Τα ρίσκα και τα διλήμματα για τους επενδυτές.

Η μετοχή της Apple και οι φόβοι για τέλος της bull market

Η μετοχή της Apple έχει υποχωρήσει πάνω από 10% από τα μέσα Ιουλίου. Τι λένε οι αναλυτές για την επιβράδυνση στην Κίνα. Η απώλεια δύο σημαντικών τεχνικών επιπέδων και oι ανησυχίες για επανάληψη της βουτιάς του 2012. Οι φόβοι για το τέλος της bull market.

Το γερμανικό μοντέλο απασχόλησης των mini-jobs

Η αποτίμηση του μοντέλου ευέλικτης απασχόλησης που επέβαλε το Βερολίνο μετά την επανένωση. Οι ανισότητες που δημιούργησε και πώς τόνωσε την παραγωγικότητα. Ο δημόσιος διάλογος που άνοιξε στη χώρα.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Στη νέα Διώρυγα του Σουέζ εναποθέτει τις ελπίδες η Αίγυπτος

Την επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ θα εγκαινιάσει η Αίγυπτος την Πέμπτη, στο πλαίσιο σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι προβλέψεις για υπερδιπλασιασμό των εσόδων και προσέλκυση επενδύσεων. Οι ανησυχίες των αναλυτών για υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Ερχεται το τέλος της καριέρας όπως την ξέρατε!

Η διάσωση του «Pete the Greek»

Οι αναδυόμενες αγορές παίρνουν το πάνω χέρι

Γιατί το όνειρο της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν έχει πεθάνει

Σκληρή γραμμή Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή

Mazower: Οι εμμονές του Βερολίνου καταστρέφουν την ΕΕ

Τα μεγάλα ερωτήματα για την επανεκκίνηση του ΧΑ

Η κινεζική επιβράδυνση προκαλεί συναγερμό στις εταιρείες

Το Streaming θέτει νέα στάνταρ στη μουσική βιομηχανία

Τα χαμηλά των αγορών και οι... κοινωνικές αντιδράσεις

v