Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

H Kίνα δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας

H Kίνα δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας

Η αντίδραση των αγορών στο sell-off στην Κίνα κρύβει βαθύτερες ανησυχίες για τις στρεβλώσεις από τις αντισυμβατικές νομισματικές πολιτικές. Πώς επιδρά το γεωπολιτικό ρίσκο, η έλλειψη ρευστότητας και η απρόβλεπτη στάση του Πεκίνου. Τα βήματα για σταδιακή προσαρμογή.

Οσα πρέπει να ξέρετε για την πτώση του πετρελαίου σε 90''

Οσα πρέπει να ξέρετε για την πτώση του πετρελαίου σε 90''

Πόσο εφικτό είναι να βρεθεί ο μαύρος χρυσός στα 20 δολάρια το βαρέλι. Ποια είναι η συσχέτιση με την Κίνα και ποιες παράμετροι θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το πιστωτικό πάρτι του Πεκίνου οδηγεί σε σοβαρή κρίση

Το πιστωτικό πάρτι του Πεκίνου οδηγεί σε σοβαρή κρίση

Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα για την τεράστια συσσώρευση χρέους. Η ανάπτυξη του σκιώδους τραπεζικού συστήματος και το αγκάθι των κόκκινων δανείων. Τι δείχνει η βουτιά των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πιστωτικής κρίσης.

Summers: Οι αγορές έχουν δίκιο να ανησυχούν για την Κίνα

Summers: Οι αγορές έχουν δίκιο να ανησυχούν για την Κίνα

Οι πολιτικοί συχνά δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στις αντιδράσεις των αγορών, γράφει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Γιατί τα μηνύματα από την Κίνα δεν θα πρέπει να αγνοηθούν. Το περιορισμένο οπλοστάσιο των κεντρικών τραπεζών και οι κίνδυνοι.

Η Μέρκελ δεν «αντέχει» άλλη μία Κολωνία

Η Μέρκελ δεν «αντέχει» άλλη μία Κολωνία

Νέος "πονοκέφαλος" για τη Μέρκελ οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία. Ο χειρισμός της προσφυγικής κρίσης, ο φόβος πρόκλησης φυλετικής προκατάληψης και η ανάγκη διατήρησης των γερμανικών αξιών.

Στο ραντάρ των ξένων επενδυτών τα ελληνικά ομόλογα

Το προφίλ ρίσκου των ελληνικών ομολόγων και τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών «σφυγμομετρούν» οι Financial Times. Η σταδιακή επανεμφάνιση αγοραστών πλην των ελληνικών τραπεζών, τα πλεονεκτήματα και το μεγάλο «αγκάθι» για τους τίτλους.

Η Κίνα εντείνει τα capital controls στο γουάν

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τα νοικοκυριά από τις αγορές νομισμάτων η κεντρική τράπεζα της Κίνας εντείνει τους περιορισμούς. Προβληματίζει το Πεκίνο το άνοιγμα της ψαλίδας στην ισοτιμία του γουάν εντός και εκτός χώρας.

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Κίνας με το γουάν

Οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας και η προσπάθεια «απαγκίστρωσης» από τις εξελίξεις στα χρηματιστήρια. Γιατί διαφοροποίησε την στρατηγική της μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed και πώς μπέρδεψε τους επενδυτές.

Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για τις επιδόσεις της Τουρκίας στο προσφυγικό

Εκτάκτως μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία ο Φρανς Τίμερμανς, καθώς η Ευρώπη διαπιστώνει ότι η ροή προσφύγων δεν έχει περιοριστεί ουσιαστικά, παρά τα 3 δισ. που «έταξαν» οι Ευρωπαίοι στην Άγκυρα.

Γιατί «ταρακουνά» τις αγορές το γουάν

Καθώς το κινεζικό νόμισμα καταγράφει έντονες διακυμάνσεις και τα κινεζικά χρηματιστήρια κατρακυλούν, φέρνοντας στο νου την αναταραχή που προκλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, η Jennifer Hughes εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει στις αγορές.

Τα έργα τέχνης δεν γνωρίζουν από κρίση!

Τα πολιτικά σοκ που θα φέρουν διεθνείς ανατροπές

Κίνδυνος κατάρρευσης για ναυτιλιακές από τη «βουτιά» στα ναύλα

Η Ευρώπη χρειάζεται τη ρήξη για να επιβιώσει

Οι αριθμοί που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε

Τι περιμένει τον κόσμο το 2016

Ποια ήταν τα καλύτερα trades της χρονιάς

Κερδισμένοι-χαμένοι στον κόσμο των επενδύσεων

Oι εννιά λέξεις που σημάδεψαν τη χρονιά

Οι κρυφοί κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρώπης

v