Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Αλήθειες που δεν ξέρετε για το προσφυγικό

Αλήθειες που δεν ξέρετε για το προσφυγικό

Ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων δεν είναι αυτό που κάνει ανεξέλεγκτη την κρίση. Μύθος ότι οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι από τη Μέση Ανατολή. Σταθερός ο αριθμός έκδοσης αδειών παραμονής την περίοδο 2008-2014. Η υποκρισία του Κάμερον.

Νέα συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την ανταλλαγή δεδομένων

Νέα συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την ανταλλαγή δεδομένων

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την προηγούμενη συμφωνία, ΗΠΑ και Ευρώπη ανακοίνωσαν τώρα μια νέα συμφωνία για τη διατλαντική μεταφορά δεδομένων. Τι προβλέπει και ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις.

Βάλτε τέλος στην ασυδοσία των ελίτ της Δύσης

Βάλτε τέλος στην ασυδοσία των ελίτ της Δύσης

Προσφυγικό, ανισότητα και χρηματιστηριακός πλούτος φέρνουν τις κοινωνίες στα όρια. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις οδηγούν τους πολίτες στον λαϊκισμό. Γιατί απειλείται η δημοκρατία και ποια είναι τα στοιχήματα για ΕΕ-ΗΠΑ. Γράφει ο βασικός σχολιαστής των FT.

Κρυφά ραντεβού μεγαλοτραπεζιτών στις ΗΠΑ

Κρυφά ραντεβού μεγαλοτραπεζιτών στις ΗΠΑ

Κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης προσπαθούν να επιβάλουν τραπεζίτες και επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων. Στόχος να σταματήσουν οι κόντρες με ακτιβιστές μετόχους και τα παρατράγουδα στις γενικές συνελεύσεις.

Rachman: Η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί... πριν το Brexit

Rachman: Η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί... πριν το Brexit

H Βρετανία πρέπει να συμβάλει στη σταθερότητα της Ευρώπης για το δικό της καλό. Εκτός τόπου και χρόνου οι απαιτήσεις του Ντ. Κάμερον για επαναδιαπραγμάτευση. Το αιματηρό παρελθόν της ηπείρου και η επικίνδυνη άνοδος των εθνικιστών.

Μπαράζ συλλήψεων για πυραμίδα $7,6 δισ.(!) στην Κίνα

Οι ιδρυτές της διαδικτυακής πλατφόρμας δανεισμού Ezubao κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πάνω από 1 εκατομμύριο επενδυτές. Υπόσχονταν ετήσια απόδοση έως και 15%. Υπό κράτηση 20 άτομα. Διαμαρτυρίες θιγομένων έξω από κυβερνητικά κτίρια στο Πεκίνο.

Ελπίδες Κάμερον για ντιλ-αντίδοτο στο Brexit

Σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας-Βρυξελλών, με στόχο συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Οι αντιδράσεις των Γάλλων και τα καυτά θέματα στην ατζέντα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει «μαντρί» για μετανάστες

Καταπέλτης το editorial της εφημερίδας για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαχειριστεί την κρίση του προσφυγικού. Οι ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και γιατί δεν θα λειτουργήσει ούτε ένας φράχτης της ΠΓΔΜ.

Η διάσωση της Μέρκελ και το μέλλον της Σένγκεν

Με τη Σένγκεν να απειλείται με κατάρρευση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δείξουν ότι έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της προσφυγικής κρίσης. Γιατί η γενναιοδωρία της Μέρκελ πρέπει να συνδυαστεί με μεγαλύτερο ρεαλισμό. Ο ρόλος των ΗΠΑ και η Τουρκία.

Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει

Οι χώρες όπου καταλήγουν οι πρόσφυγες έχουν το όφελος και τα κράτη μέσω των οποίων κινούνται το κόστος, τόνισε ο επικεφαλής της ΤτΕ στους Financial Times. Στο 0,3-0,4% του ΑΕΠ, το κόστος. Ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Τι βλέπει για τις τράπεζες.

Γιατί η Ευρώπη πρεσάρει την Ελλάδα με τη Σένγκεν

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα τρέχουν να προλάβουν χρεοκοπίες λόγω πετρελαίου

H Google, η Apple και ο κίνδυνος παγκόσμιου φορολογικού πολέμου

Ντιλ Ιταλίας-Κομισιόν για το μοντέλο «bad bank»

To Ιράν απειλεί την οικονομική υπεροχή της Σαουδικής Αραβίας

Αλήθειες και ψέματα για την Ελλάδα και τη Σένγκεν

Χρέος με... πρόσφυγες να ανταλλάξει η Ελλάδα!

Πώς απαντά η Αθήνα στις πιέσεις για το προσφυγικό

Η χαμένη αξιοπιστία της ΕΚΤ

Το φαινόμενο Netflix και οι προκλήσεις της διεθνούς επέκτασης

v