Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο χρυσός λατρεύει τα... αρνητικά επιτόκια!

Ο χρυσός λατρεύει τα... αρνητικά επιτόκια!

Μεγάλη άνοδο στην τιμή του πολύτιμου μετάλου αλλά και προβληματισμός για το κατά πόσο στηρίζεται σε πραγματικά γερές βάσεις. Η συσχέτιση με τα επιτόκια και τα μηνύματα από την φυσική αγορά.

Οι αγορές δεν πιστεύουν το «whatever it takes»

Οι αγορές δεν πιστεύουν το «whatever it takes»

Ζούμε την επιστροφή της κρίσης στην ευρωζώνη. Τα προβλήματα της ΕΚΤ και ποια είναι τα τέσσερα μηνύματα που μας στέλνουν οι αγορές και οι τραπεζικές μετοχές. Με… γερμανική σφραγίδα τα μεγάλα λάθη που έγιναν στην οικονομία μετά το 2008.

Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές

Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές

Ποιοι είναι οι παράγοντες που... έβαλαν το χεράκι τους στο sell off που χτύπησε τα χρηματιστήρια. Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, ο ρόλος των SWF, του ΟΠΕΚ και ο παράγοντας Κίνα. Οι πραγματικά υπεύθυνοι που παραμένουν πέραν πάσης υποψίας!

Το ερώτημα της Fed που τίναξε στον αέρα τις αγορές

Το ερώτημα της Fed που τίναξε στον αέρα τις αγορές

Η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας άλλαξε τα δεδομένα. Τα stress tests που τρόμαξαν τους επενδυτές και η είσοδος σε αχαρτογράφητα ύδατα. Γιατί η Fed πρέπει να κάνει πολύ έξυπνες κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Ευρωσχέδιο απευθείας απελάσεων στην Τουρκία ανάβει φωτιές στην Αγκυρα

Ευρωσχέδιο απευθείας απελάσεων στην Τουρκία ανάβει φωτιές στην Αγκυρα

Τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας» προωθούν οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να στέλνονται πίσω οι μετανάστες. Αντίδραση κύκλων στην Αγκυρα, που μιλούν για εκτροχιασμό της συμφωνίας για τα 3 δισ. ευρώ.

Σε αχαρτογράφητα νερά οι κεντρικές τράπεζες

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν πρέπει να φοβηθεί τη μείωση των επιτοκίων σε ακόμα πιο αρνητικό επίπεδο. Τι δείχνουν τα πειράματα των κεντρικών τραπεζών της Δανίας, της ευρωζώνης και της Ελβετίας. Η εμπειρία από την εγκατάλειψη του χρυσού τη δεκαετία του 1930.

Deutsche Bank: Η ανάσα στο ταμπλό και τα σχέδια επαναγοράς ομολόγων

Η ανάκαμψη των μετοχών της γερμανικής τράπεζας και το πλάνο επαναγοράς ομολόγων. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε και του CEO της Deutsche. Γιατί ανησυχούν οι επενδυτές. Οι φόβοι για τη διασύνδεση των τραπεζών και την εξάπλωση του κινδύνου.

Οι Βρυξέλλες αυξάνουν την πίεση στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει σήμερα συγκεκριμένα μέτρα στην Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών των προσφύγων/μεταναστών, ενώ ετοιμάζεται ξεχωριστή αξιολόγηση για τις ελλείψεις στους ελέγχους στα σύνορα. Πού αποσκοπούν οι πιέσεις.

Γιατί οι αρκούδες τρώνε τώρα... τις τράπεζες!

Γιατί δέχονται χτυπήματα οι μετοχές του κλάδου. Η σημασία των επιτοκίων και του πληθωρισμού και οι λόγοι που δυσκολεύονται πλέον να βγάλουν χρήμα. Ποια είναι η ελπίδα.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από Ε.Ε. για το φυσικό αέριο

Την συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας επιδιώκουν οι Βρυξέλλες. Οι φόβοι των Ανατολικών για την Ρωσία και η προσπάθεια να δημιουργηθεί ενιαίο δίκτυο φυσικού αερίου. Τα επίμαχα συμβόλαια με Gazprom.

Τα βάσανα της Deutsche Bank και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Ο κεντρικός τραπεζίτης του Χίτλερ και τα μηνύματα στην Ευρώπη

Κατάρρευση παραγωγής έφερε ράλι 20% στην τιμή του ελαιολάδου

Η τεχνολογία ανατρέπει τα δεδομένα στην απασχόληση

Στρατό στην ΠΓΔΜ ετοιμάζονται να στείλουν κράτη-μέλη της ΕΕ!

Η εξόρυξη αστεροειδών δεν είναι επιστημονική φαντασία

Ρακιντζής: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι πολύ διεφθαρμένη

Αθήνα και Ρώμη αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα ρήγματα της Ευρώπης

Τα μετρητά μπαίνουν στο... χρονοντούλαπο!

Αρχίστε να ετοιμάζεστε για την επόμενη ύφεση!

v