Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τα wearables νέο «στοίχημα» για τις εταιρίες κινητής

Τα wearables νέο «στοίχημα» για τις εταιρίες κινητής

Wearables για όλα τα γούστα είχε η φετινή έκθεση τεχνολογίας στη Βαρκελώνη. Οι εταιρίες κινητής στρέφουν την προσοχή τους σε αυτές τις συσκευές καθώς προσφέρουν ένα νέο, πολλά υποσχόμενο πεδίο. Επιφυλακτικότεροι εμφανίζονται ορισμένοι αναλυτές.

Ανησυχητικά μηνύματα από την βουτιά στο παγκόσμιο εμπόριο

Ανησυχητικά μηνύματα από την βουτιά στο παγκόσμιο εμπόριο

Η αξία των αγαθών που διέσχισαν τα διεθνή σύνορα το 2015 υποχώρησε κατά 13,8% σε όρους δολαρίου. Είναι η πρώτη συρρίκνωση από το 2009. Η κατάρρευση στις βραζιλιάνικες εισαγωγές από την Κίνα και η επιβράδυνση στις αναδυόμενες.

Οι Κούρδοι «κλειδί» για λύση στη Μέση Ανατολή

Οι Κούρδοι «κλειδί» για λύση στη Μέση Ανατολή

Οι μεγάλες δυνάμεις ακούν για πρώτη φορά στα σοβαρά τις απαιτήσεις Κούρδων μαχητών. Πώς άλλαξε τις ισορροπίες η συνεργασία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS. Το επικίνδυνο παιχνίδι Ερντογάν και οι φόβοι για κουρδικό κράτος. Ποια είναι η ανταλλαγή που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Το Ιράν θα έπρεπε να ανησυχεί για τη ρωσική ατζέντα

Το Ιράν θα έπρεπε να ανησυχεί για τη ρωσική ατζέντα

Οι συνέπειες της υπεράσπισης του σιιτικού άξονα στα αραβικά εδάφη από το Ιράν, επεκτείνονται πέραν της Μέσης Ανατολής. Γιατί μια ρωσική νίκη στην Συρία θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η τακτική της «καμένης γης».

Οι τράπεζες παραμένουν ο αδύναμος κρίκος

Οι τράπεζες παραμένουν ο αδύναμος κρίκος

Η διαφαινόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αυξάνει τους κινδύνους για τις τράπεζες. Τι δείχνει ο διάσημος λόγος τιμής-κερδών του Shiller. Η υψηλή μόχλευση, οι φόβοι για τα CoCos και η απειλή των αρνητικών επιτοκίων.

Αρνητικά επιτόκια: Γιατρικό για τις τράπεζες αναζητά η ΕΚΤ

Προβληματισμός στη Φρανκφούρτη για τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων στην κερδοφορία των τραπεζών. Ποια λύση έχει πέσει στο τραπέζι και γιατί προκαλεί αντιδράσεις.

Χρήμα από το... ελικόπτερο, μόνη λύση για την παγκόσμια οικονομία

Τα αρνητικά επιτόκια και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι φορείς άσκησης πολιτικής πρέπει να δοκιμάσουν πιο τολμηρά μέτρα, για να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία. Το πρόβλημα της χαμηλής ζήτησης και η λύση του Milton Friedman.

Η ανταρσία κατά των ελίτ φέρνει τον κίνδυνο του Brexit

Σε ποια σημεία θα στηριχθεί η καμπάνια υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Η τιμωρητική ψήφος στον Κάμερον και η διαμαρτυρία κατά των τραπεζιτών. Τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν τη χώρα μέσα στην Ε.Ε.

Τα μηνύματα που στέλνουν τα Cocos στις αγορές

Ως «καναρίνι στο ορυχείο» χαρακτηρίζουν πολλοί επενδυτές τα Contingent Convertible Bonds. Πώς λειτουργούν και ποια σήματα στέλνουν για τον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Oι παραχωρήσεις στη Βρετανία οδηγούν σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων

Mεγαλύτερος οικονομικός κατακερματισμός είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας της Παρασκευής. Τροχοπέδη για περαιτέρω ενοποίηση, η δυνατότητα για μόνιμη εξαίρεση της Βρετανίας. Ο κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα Κάμερον.

Τα drones σπεύδουν σε διάσωση της βιομηχανίας πετρελαίου

Τα πέντε καυτά σημεία της συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας

Σύνοδος Κορυφής: Σε απόλυτο διχασμό η Ευρώπη για το προσφυγικό

Ο Πούτιν βομβαρδίζει και η Δύση κοιτά σαστισμένη

Αποκαλύφθηκαν οι συνταγές των hedge funds για μεγάλα κέρδη!

Η ειδική περίπτωση της Βρετανίας στο τραπέζι της Συνόδου

Αντιμέτωπη με «ανταρσίες» η Μέρκελ για τα ανοικτά σύνορα

Ηρθε η ώρα να κυνηγήσουμε το «χοντρό χρήμα»

Οι κεντρικές τράπεζες αντιμέτωπες με «τεστ αξιοπιστίας»

Γιατί ο Ρέντσι... πήρε το όπλο του!

v