Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τα Panama Papers θα αναγκάσουν τις χώρες να δράσουν

Τα Panama Papers θα αναγκάσουν τις χώρες να δράσουν

Η ύφεση και η λιτότητα δημιουργούν επιπλέον κίνητρα στους πολίτες να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να βάλουν φραγμό στους φορολογικούς παραδείσους και στη φοροαποφυγή. Το προηγούμενο ΗΠΑ-Ελβετίας.

Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει το ΔΝΤ στο τραπέζι

Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει το ΔΝΤ στο τραπέζι

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλει να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Η διαφορά απόψεων μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ και η σημασία του Ταμείου για την ελάφρυνση του χρέους.

Αποκαλύψεις-μαμούθ για τα παιχνίδια στις offshore

Αποκαλύψεις-μαμούθ για τα παιχνίδια στις offshore

Σάλος από τα 11,5 εκατ. αρχεία που ήλθαν στο φως. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα 2 δισ. δολάρια (!), ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας και η... FIFA. Γιατί τα Panama Papers χαρακτηρίζονται ως η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία της δημοσιογραφίας.

Γιατί το Brexit θα πονέσει πολύ και την Ευρώπη

Γιατί το Brexit θα πονέσει πολύ και την Ευρώπη

Η αποχώρηση της Βρετανίας θα τόνωνε τις αντικαθεστωτικές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις σε όλη την ήπειρο. Πως θα επηρέαζε τις προοπτικές για μια εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - ΗΠΑ. Ο κίνδυνος ενίσχυσης του προστατευτισμού και η άβολη θέση της Γερμανίας.

Τράπεζα Κύπρου: Ο Αγγλος ασθενής

Τράπεζα Κύπρου: Ο Αγγλος ασθενής

Η μετοχή της τράπεζας αποτιμάται λες και είναι σε μηχανική υποστήριξη, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Deutsche Bank. Θετικά στοιχεία το υψηλό περιθώριο τόκων, ο χαμηλός λόγος κόστους προς έσοδα και οι προοπτικές ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

Μην πιστεύετε σε υπερήρωες που σώζουν τις αγορές

Τι κοινό έχουν οι υπερήρωες των κόμικ και ο Μάριο Ντράγκι. Ποιο είναι το δίδαγμα της χρεοκοπίας της Marvel για τους σημερινούς αγοραστές χρέους. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών που οδηγεί σε «φούσκες» και η καθυστερημένη εμφάνιση της ωριμότητας.

Ο Ερντογάν έτοιμος για το μεγάλο λάθος με τους Κούρδους

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση από την συμφωνία με την Ε.Ε. οδηγεί την Τουρκία σε ριψοκίνδυνες πολιτικές έναντι των Κούρδων. Το χαρτί του εθνικισμού και η αναζωπύρωση της τρομοκρατίας. Πως μπορεί να δημιουργηθεί μια αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στην Συρία με την στήριξη των ΗΠΑ.

Αυτό είναι το νέο μεγάλο όπλο των επενδυτών

Η ανάλυση δεδομένων βοηθάει τους επενδυτές στη χάραξη νέων στρατηγικών και στην πρόβλεψη αποτελεσμάτων. Πώς η διαδικτυακή επανάσταση δημιούργησε νέους τρόπους οικονομικής ανάλυσης. Οι απεριόριστες προοπτικές εξέλιξης και οι νέες ευκαιρίες.

Ρεκόρ κερδοσκοπικών στοιχημάτων σε άνοδο του πετρελαίου

Τα στοιχήματα υπέρ της περαιτέρω ανόδου του μαύρου χρυσού που έχουν τα hedge funds στην αγορά του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης αντιστοιχούν σε 579 εκατομμύρια βαρέλια χρυσού. Γιατί μπορεί να γυρίσουν… μπούμερανγκ.

Wolf: Η Κίνα θα κρίνει την τύχη της παγκόσμιας οικονομίας

H Kίνα είναι μια χρηματοοικονομική υπερδύναμη που ταλανίζεται από δυσθεώρητο εταιρικό χρέος. Ποιοι είναι οι δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει το Πεκίνο. Ο κίνδυνος ακατάσχετης εκροής κεφαλαίων και ενός νέου αποπληθωριστικού σοκ. Τα μαθήματα από την κρίση του 1929.

Η «προοπτική» μόνη λύση απέναντι στον λαϊκισμό

Oι Ελβετοί τραπεζίτες κελαηδάνε και οι πλούσιοι... τρέμουν

Διχασμένο το Σίτι για τη συγχώνευση LSE-Deutsche Börse

Η Ευρώπη χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών

Τα τρία καυτά ερωτήματα για το πετρέλαιο

Η επικίνδυνη εμμονή του πλανήτη με τον χρυσό

Πώς στήθηκε ο πυρήνας των τζιχαντιστών σε Παρίσι-Βρυξέλλες

Γεύμα με τον Γ. Βαρουφάκη με κυρίως μενού καρφιά και αποκαλύψεις!

Ξεθωριάζει ο έρωτας της Ιταλίας με την Ευρώπη

Ξυπνήστε, η Βρετανία οδεύει σε Brexit

v